IFK:s Jakob Ankersen jublar efter 2-0 målet i kvartsfinalen av Svenska Cupen mellan IFK Göteborg och Helsingborgs IF på Gamla Ullevi i Göteborg, 2015.
IFK:s Jakob Ankersen jublar efter 2-0 målet i kvartsfinalen av Svenska Cupen mellan IFK Göteborg och Helsingborgs IF på Gamla Ullevi i Göteborg, 2015. Bild: ADAM IHSE / TT

Jakob Ankersen lämnar AGF Aarhus

Jakob Ankersen, 30, lämnar sin danska klubb AGF Aarhus efter att kontraktsdiskussionerna fallit samman.
– Jag hade övervägt att stanna i AGF om jag inte fått ett anbud, som milt sagt inte var tillfredsställande, varken avseende längden eller ekonomiskt, säger han till BT.

ANNONS
|

På torsdag möter IFK Göteborg Malmö FF i klubbens första cupfinal sedan vinsten 2015. Laget präglades då av danska spelare och ett av nyförvärven inför säsongen var den vindsnabba yttern Jakob Ankersen, 30, som ständigt sprang sig loss på högerkanten.

Efter att Blåvitt hamnade i ekonomiskt trångmål såldes dansken efter säsongen 2016 till belgiska Zulte Waregem.

Visiten i belgiska ligan blev kortvarig för dansken som snabbt återvända till Danmark och AGF Aarhus där han spenderat de senaste tre åren.

Under årets säsong har Ankersen spelat 40 matcher, inklusive cupen, gjort åtta mål och fem assist för sitt AGF som har säkrat en tredjeplats i den danska Superligaen strax bakom FC Köpenhamn.

ANNONS

Klubben har sin ligaavslutning imorgon mot Odense men redan nu går Jakob Ankersen ut i danska BT med att han lämnar klubben.

– Ni har hört rätt. Jag blev erbjuden ett nytt avtal men det är bara på ett år, och klubben vill inte ändra sig. Det är inte egentligen inget att göra och sedan har jag valt att säga att det är över.

”Får se vad framtiden utvisar”

Kantspelaren har varit en nyckelspelare för sitt AGF under året som tar sin första medaljplacering på 23 år.

– Jag hade övervägt att stanna i AGF om jag inte fått ett anbud, som milt sagt inte var tillfredsställande, varken avseende längden eller ekonomiskt. Jag har varit med medan det mesta sett svart ut, och har nu det senaste året varit en stor anledning till att det nya AGF vuxit samman, säger Jakob Ankersen.

Avseende framtiden är det nu oklart vad som väntar för den före detta IFK Göteborg-spelaren.

– Det finns andra möjligheter, även här i Superligaen. Vi får se vad framtiden utvisar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS