Häckens Gustaf Nilsson.
Häckens Gustaf Nilsson. Bild: KENTA JÖNSSON

Jagar första Häcken-målet: "Varit lite ringrostigt"

Mållös i de tre första matcherna. Sedan bänkad. Oroar Häcken-starten Gustaf Nilsson?

ANNONS

Alexander Jeremejeff gjorde dundersuccé i Häcken. Målmässigt, spelmässigt.

Det har inte gått mycket sämre sedan anfallaren flyttade till tyska Dynamo Dresden.

Tvärtom.

Anfallaren har gjort två mål och en assist under säsongsinledningen.

Häcken-tränaren Andreas Alm följer utvecklingen och konstaterar:

– Jag tror att han kommer vara aktuell för A-landslaget hyfsat snart. Jag tror att de definitivt kommer behöva göra en resa till Dresden.

Som ersättare för Jeremejeff plockade Häcken in Gustaf Nilsson från danska Vejle. 22-åringen klev rakt in i startelvan. Mot Örebro, mot AFC Eskilstuna och Falkenberg.

Någon Jeremejeff-succé har det dock inte blivit – inte än.

Gustaf Nilsson är fortfarande mållös i den gulsvarta tröjan.

ANNONS

– Jag tycker att jag har kommit in bra i det. Matchen mot Falkenberg var lite sämre, men de andra två tycker jag var okej, säger han.

Gnager det att du inte har fått spräcka nollan än?

– Jag hade inte spelat så mycket innan jag kom så det har varit lite ringrostigt, men jag tycker ändå att det har känts okej. Det är klart att man vill göra mål, men det kommer komma! Det är jag inte orolig över.

"Har två nior som slåss om det"

Mot AIK senast fick Gustaf Nilsson inleda på bänken. Andreas Alm valde Kwame Kizito på topp.

Att döma av fredagens träning lär han göra samma sak mot Kalmar FF under lördagen.

– Vi tycker att det fanns saker från Kwame i matchen mot AIK som han gjorde bra. Han spelade mot en fembackslinje som är erkänt skicklig och tät. Ändå kändes det som att de fick gunga mer med honom än tvärtom. Jag tycker att han gjorde det bra i långa stunder, säger Andreas Alm.

Är Kizito och Nilsson helt jämbördiga i konkurrensen just nu?

– Den som spelar är lite före, så är det varje vecka. Sedan om det är på grund av motståndet, vår taktik eller för att man har varit förkyld ...

ANNONS

LÄS MER:Kizito är redo att ta över efter Jeremejeff

– Skillnaden nu är att vi har två nior som slåss om det. När Jeremejeff var här var Kwame här för att lära sig rollen och göra minuter när "Alex" inte gjorde det. Nu ska båda vara redo och kunna göra bra insatser över 90 minuter.

Är Gustaf Nilsson framme i processen när det gäller att lära sig ert spel?

– Jag är rätt säker på att både Gustaf och Kwame kommer vara bra mycket bättre Häcken-spelare i april än vad de är i dag. Den potentialen har de.

Gustaf Nilsson om konkurrensen med Kwame Kizito:

– Det är en duktig fotbollsspelare och båda vill spela. Det är en vanlig konkurrenssituation.

Känner du press att komma in och ersätta Jeremejeff?

– Det är klart att det är en duktig fotbollspelare och att man vill komma in och prestera direkt. Men målen kommer komma.

Fakta: BK Häcken

Läget i laget: Saknar Kevin Ackermann, Jonathan Rasheed och Kevin Yakob. Samtliga rehabiliterar skador. Resten av truppen är tillgänglig.

Trolig startelva: Peter Abrahamsson – Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson – Erik Friberg, Gustav Berggren – Paulinho, Daleho Irandust, Ahmed Yasin – Kwame Kizito.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS