Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Jag vill se desperata människor"

Ett ineffektivt lag utan kämparvilja – så lyder Bosko Orovic analys efter Gais tunga förlust borta mot Värnamo. – De löper mer än oss, de offrar sig mer än oss, säger tränaren.

Statistiskt sett var förlusten ett faktum för Gais redan efter 23 spelade minuter. De grönsvarta göteborgarna har under hela säsongen, även när Benjamin Westman var huvudtränare, kunnat tillförlita sig på ett stabilt försvar som gjorde att så få mål som möjligt krävdes för seger eller kryss.

Däremot har mål som bekant varit en bristvara för Gais, något som Orovic inte lyckats råda bot på sedan han tog över som tränare.
Gais inledde dock matchen piggt och hade chanser till att ta ledningen.

– Vi startar helt okej under första femton, är med i matchen och skapar några riktigt farliga chanser. Men är inte tillräckligt kliniska, säger Bosko Orovic.

Men när hemmalaget väl flyttade upp positionerna och anföll gjorde man det utan pardon, två försvarsmissar och lika många kanonträffar innebar 2-0 till Värnamo efter 23 minuter.

– Vi går ju bort oss, vi är åtta i box och de är två i box och kan göra mål genom sina mittfältare. Våra mittfältare ska inte vara där, de ska täcka deras mittfältare. 

"Vi kommer alltid igen"

Orovic får medhåll av sin kapten:

– Det är klart att det var ett problem när de fick göra två mål och vi inte var tillräckligt nära dem. Vi visste om det, pratade om det men ändå så blir det fel, säger Carl Nyström.

Vad säger du om att målskyttet aldrig verkar vill släppa för Gais?

– Det handlar om små marginaler, det handlar om att våga tro på det när bollen väl kommer. Det är många faktorer och inte bara en spelare som ska göra mål, säger kaptenen och fortsätter:

– Vi är krigare, idag gjorde vi det inte tillräckligt bra men vi kommer alltid igen. Vi tränar varje dag för att göra mål och bli bättre. Målen kommer komma och gör vi ett så håller vi nollan, vi behöver inte göra fem mål varje match.

"Det är väldigt enkel matte"

Sett till säsongen så var en Gais-seger inget att vänta från det att Silka gjort mål eftersom man inte mäktat med att göra mer än två mål under en match på hela säsongen. Senast man fick till tre fullträffar var under en träningsmatch mot Ljungskile i mars.

– Det var inget som iallafall jag tänkte på alls, det visste jag inte ens om. Vi körde bara på, säger Nyström

Gais hade flera halvchanser fram tills domaren blåste av, men var aldrig nära en kvittering.

– De löper mer än oss, de offrar sig mer än oss och jag tycker det är väldigt enkel matte. Jag tycker inte att vi är lika hungriga konstigt nog., säger Bosko Orovic.

– Jag vill se desperata människor, jag saknar desperation, det är inte desperat nog. Vi springer väldigt lite och folk som bara vill springa när de väl har bollen.

Orovic fortsatt lugn

Förlusten innebär att både Norrby och Gefle, båda på 28 poäng, endast är två poäng bakom ett Gais som i allra högsta grad är involverade i bottenstriden. Men trots detta sitter Gais-kaptenen lugn i den grönsvarta båten.

– Det är fem matcher och många poäng kvar. Det handlar om att ta en match i taget, vi har BP nästa och då har vi en bra chans då vi är starka hemma. Vi har haft press på oss hela säsongen, så det är ingen skillnad nu, säger Nyström.

Orovic är, även han, lugn.

– De facto är att det inte spelar roll vad någon säger; om vi vinner nästa match är vi tillbaka och jag tänker inte oroa mig. Det är femton poäng kvar att spela om. Vi måste höja vår prestation, det är allt det handlar om. Vi har allt i egna händer. Så länge du har allt i dina egna händer har du inget oroa dig över.