Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Jag tror att vi kan rå på Frankrike"

Andra raka segern, sju poäng och delad serieledning. Då finns skäl för Janne Andersson att fira. – Jag tar gärna en bira och analyserar matchen i goda vänners lag, men ingen cigarr, säger förbundskaptenen.

Efter 1-1 mot Nederländerna, 1-0 mot Luxemburg lossnade det rejält för fotbollslandslaget i VM-kvalet mot Bulgarien på mnåndagskvällen.

Tre mål framåt, inget insläppt och mål av Ola Toivonen, Oscar Hiljemark och Victor Nilsson Lindelöf.

– Jag är väldigt glad över hur vi genomför matchen och för resultatet. De hade faktiskt inte ett enda avslut på mål. På tre matcher har vara bara ett insläppt. Det bygger självförtroende att hålla nollan, förklarade Janne Andersson på presskonferensen efter matchen på Friends Arena.

– Första stunden tog vi för lite djupledslöp, sedan kom ettan och tvåan väldigt lägligt. Budskapet i paus var att inte spela på resultat för tidigt, utan våga spela vidare.

– Stort beröm till alla spelare, det här var ett steg i rätt riktning. Jag är väldigt glad för det, erkände Janne Andersson.

I nästa match väntar Frankrike på bortaplan.

– Går det bra blir det ytterligare förväntningar. Jag är enormt imponerad av killarna. Det vi har gjort och pratat om gör de. Det finns en skön attityd. Var vår slutstation är har jag ingen aning om.

– Att åka till Frankrike är en extremt tuff match. Vi har byggt självförtroende, i dag såg det stundtals ut som jag vill anfallsmässigt. Jag hoppas och tror att vi kan rå på lag som Frankrike också.