Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

"Jag släpper inte Albaek innan vårt fönster öppnar"

IFK Göteborg kommer att ersätta Mads Albaek, och man vill hinna göra det innan han flyttar. Det bekräftar sportchefen Mats Gren för GP. – Jag har aldrig varit med om att det har kommit någon så tidigt förut, säger han.

Mads Albaek är på väg till tyska Kaiserslautern, men inte riktigt än. Under lördagsförmiddagen tränade den danske mittfältaren med laget inför söndagens bortamatch mot Jönköpings Södra.

Enligt GP:s uppgifter kommer Albaek att vara kvar i IFK Göteborg i drygt två veckor till, för att kunna spela de tre kommande matcherna. Först mot Jönköping på söndagen och sedan matcherna mot Örebro och Halmstad.

Mats Gren är fåordig när det gäller läget kring Albaek.
– Eftersom det inte är något påskrivet än så finns det inte mycket att kommentera där.

Hur ersätter ni honom i truppen?
– Vi måste ha in någon centralt. Det måste vi.

Var tittar du där?
– Det är utifrån.

Hur många spår har du?
– Många spår. Jag vet också att vi aldrig sitter ensamma på de spelarna, det har jag varit med om så många gånger. Nu blir det här i och för sig en tidig transfer, om det blir så med Mads då. Och det är på ett sätt bra. Även om man inte vill tappa honom innan vi kan ta in någon. Det är ofta det som är problemet om de kommer tidigt, att vårt fönster inte öppnar förrän den 15 juli. Då blir det tjafs där.

Att ställas inför den situationen så här tidigt in i sommaren har sportchefen inte upplevt tidigare.
– Jag har aldrig varit med om att det har kommit någon så tidigt förut. Det här blir en lite ny situation. Då säger jag: "Men jag släpper inte Mads innan vårt fönster öppnar. Då får vi spela utan honom i tre matcher och det blir inte bra", säger Mats Gren.

Enligt IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson påverkas Albaek inte av den aktuella transfersituationen.
– Han är extremt professionell. Så där är jag inte orolig alls, utan han är som alltid väldigt fokuserad, professionell och en skicklig spelare i alla faser. Så det är jag väldigt trygg på, säger Jörgen Lennartsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.