Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag kommer spela fotboll på hög nivå igen"

Jasmin Sudic rehabiliterar sig efter sin fjärde korsbandsskada. Men trots att motgångarna har varit många är Häckens mittback övertygad om att komma tillbaka igen. – Jag vet att jag kommer att spela fotboll på hög nivå igen säger han till Fotbolldirekt.com.

I våras drabbades han av sin fjärde korsbandsskada i karriären när han i en närkamp med Djurgårdens Gustav Engvall skadade knäet. Men trots att Häckens mittback Jasmin Sudic har drabbats av flera tunga motgångar har han inga planer på att ge upp fotbollen. I en intervju med Fotbolldirekt.com berättar han om hur det går med rehabiliteringen och hur han ser på framtiden. Då slår han fast att han ska tillbaka till elitidrotten. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Jag är medveten om situationen, men jag kan inte oroa mig. Jag vet att jag kommer att spela fotboll på hög nivå igen och den klubb som tar mig behöver inte betala för mig förrän jag spelar igen, och när jag gör det kommer jag att vara ett starkt namn, säger Sudic och fortsätter:

– Tryggheten som fotbollsspelare är inte stor. Om jag inte spelar fotboll och blir arbetslös hamnar jag som alla andra hos Försäkringskassan. Man offrar oerhört mycket, psykiskt och fysiskt, som elitidrottsman, betalar ett högt pris. Det är så det är. Det är verkligheten, men samtidigt är det värt det. Du vet… Att göra någonting man verkligen älskar.

LÄS MER: "Vilken idiot jag är, tänkte jag"

Mittbacken har kontrakt med Häcken över 2018, men exakt när en comeback blir av är fortfarande svårt att säga. Men trots att Sudic har en bit kvar innan han är redo att spela fotboll igen berättar han att tränare Mikael Stahre inte har glömt bort honom. 

– Han har hela tiden visat stort intresse för hur jag mår under hela tiden med skadan. Han visar att han är intresserad av hur jag mår och hur det går. Sådant betyder mycket när man går igenom det jag just nu gör.