Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Jag kom från lilla Rosengård och gjorde Sverige till mitt land"

En era är över. Sveriges bäste fotbollsspelare genom alla tider har tackat för sig i landslaget. – Jag kom från lilla Rosengård och gjorde Sverige till mitt land, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic har gjort sin sista landskamp. Förlusten mot Belgien i EM-gruppspelet med 0-1 innebar att Sverige var utslaget ur EM. Matchen innebar även att Zlatan är ”utslagen” ur det svenska landslaget då superstjärnan valt att tacka för sig. Han gjorde det utan att göra mål i sina sista framträdanden men var nära mot Belgien. Ett mål som dömdes bort – felaktigt enligt Zlatan.

– Vi gör en bra match, bra. Vi skapar många bra chanser och kunde med lite tur göra mål, hade vi haft lite rättvisa hade vi fått målet jag gjorde. Det kändes tungt. Surt. Det kändes som att vi hade det inte under kontroll men vi var på g, säger Zlatan.

Var det speciellt med sista matchen?
– Ja, det var det.

Hur mår du nu?
– Jag mår bra. Lite besviken. Det känns tungt.

Vad kommer du att sakna mest?
– De svenska matcherna. Jag har fått representera mitt land, det kommer kännas tomt i början, nu direkt och sen när landslaget spelar igen och jag inte är med. Jag har fantastiska minnen härifrån, 15 år i landslaget och jag har fått vara kapten. Jag kom från lilla Rosengård och gjorde Zlatan till mitt land.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.