Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Jag har väntat på det här ögonblicket"

Tio månader sedan sist. Mot Halmstad startade Daniel Bennassar Nilsson i superettan igen.
– Jag har väntat på det här ögonblicket, säger mittfältaren.

4 november 2017 fanns Daniel Bennassar Nilsson med i startelvan när Gais besegrade Varberg i sista omgången av superettan och säkrade kontraktet för fortsatt spel i näst högsta serien.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sedan dess har det inte blivit en enda startad seriematch för skåningen.

Fram till på tisdagskvällen.

I 1–2-förlusten mot Halmstad på Gamla Ullevi var mittfältaren, som i vintras ådrog sig en allvarlig fotskada, tillbaka.

– Jag har väntat länge på detta ögonblicket. Det har varit många pass hemma sent på kvällen, där man har gjort allt för att komma tillbaka, säger Bennassar Nilsson.

"Otroligt kul att vara med igen"

26-åringen fick ägna hela våren åt rehab. I maj var han åter i träning och efter det har belastningen stegrats. För drygt en månad sedan var han redo för matchspel igen och till slut fick han alltså åter chansen att starta en seriematch. 83 minuters speltid blev det innan han klev av till förmån för Ajdin Zeljkovic.

– Först ska man bli frisk, sedan komma i form och slå sig in och vi har en bra trupp. Det har tagit sin lilla tid, men det var otroligt kul att vara med igen. Även om vi förlorade.

Hur kändes det för egen del?

– Har du varit borta tio månader är det touchen och andra smågrejer som inte riktigt sitter, men det kändes bra. Jag känner att jag är där, att jag är redo. Det finns inga ursäkter.

Lika lycklig som han var över att åter få vara tillbaka på allvar i superettan – lika bedrövad var han över att återigen få se Gais kamma noll.

– Det är jävligt tungt. Första målet bjöd vi på. När vi sedan gjorde 1–1 kändes det som att det bara var en tidsfråga innan vi skulle göra 2–1, men så avgör Halmstad i stället.

Förra hösten fick Bennassar Nilsson och hans Gais spela med kniven mot strupen in i det sista. Efter att laget nu inkasserat sin tredje raka förlust börjar allt mer peka på att det kan bli bottenstrid i år också.

"Börjar likna förra året"

Med sju omgångar kvar har Grönsvart tre poäng ner till negativt kval och fem poäng ner till nedflyttningsplats.

– Ja ... det börjar likna det vi var med om förra året. Då klarade vi det. Vi ska bara justera de här smågrejerna där matcherna avgörs, få med det på vår sida, då tror jag att vi kommer börja plocka poäng. Får vi in en vinst får vi in det här positiva tänket och då kommer det förhoppningsvis rulla på.

Han tror också att erfarenheten från fjolårets bottenstrid kan vara av värde när det börjar dra ihop sig framåt slutomgångarna.

– Det tror jag kan spela roll. Vi har varit där innan. kom till sista matchen förra året med press på oss – och fixade det. Men nu ska man inte gå händelserna i förväg, vi ska klara det innan dess i år, vi ska klara det mycket tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.