Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

"Jag har redan flyttat ett femtontal matcher"

Stormen Knud drar in över Västsverige under fredagen och de kraftiga vindarna får konsekvenser i lokalfotbollen – många av de matcher som skulle spelats ikväll har redan flyttats.
– Det bara väller in med inställda matcher nu, säger Osman Yücel, domarkonsulent på Göteborgs Fotbollförbund.

Stormen Knud väntas kulminera under fredagskvällen med en stor mängd nederbörd samt vindar som i vissa områden enligt prognoser kan nå orkanstyrka. Väderleken har under fredagen fått konsekvenser för många av de lokalfotbollsmatcher som skulle spelats ikväll

LÄS MER: Frölundas nödplan i stormen – en buss

Osman Yücel, domarkonsulent på Göteborgs Fotbollförbund, berättar för GP att han hittills har flyttat på ett femtontal matcher på begäran av domare och lag.

– Det är flera division 4 matcher, även juniormatcher, det bara väller in just nu. Sen finns det fler matcher som kan flyttas ikväll när domaren varit på plats och inspekterat.

IFK Göteborgs elit1-lag skulle ha mött Mjällby i U19-allsvenskan på Kamratgården klockan 17.00 men den matchen har istället flyttats till Prioritet Serneke Arena med avspark 19.00.

Några av de matcherna i lokalfotbollen som flyttats:

Warta – Kungsladugård.

Dalen/KFF – Finlandia Pallo.

Lunden – Stenkullen.

Göteborgs FF – Öckerö.

Nödinge – Fotö.

Västkurd - Hisingen FC.

Hermansby – Angered SK.

Kvällens seriefinal i division 5B mellan Sandarna och IF Väster ser ut att spelas som planerat. Västers tränare Daniel Natanaelsson meddelar att matchen kommer spelas under fredagskvällen då det varit omöjligt att hitta ett annat datum som fungerade för båda lagen.

LÄS MER: Mittfältsmotorn: "Har varit halvnervös hela veckan"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.