"Jag har redan flyttat ett femtontal matcher"

Stormen Knud drar in över Västsverige under fredagen och de kraftiga vindarna får konsekvenser i lokalfotbollen – många av de matcher som skulle spelats ikväll har redan flyttats.
– Det bara väller in med inställda matcher nu, säger Osman Yücel, domarkonsulent på Göteborgs Fotbollförbund.

ANNONS
|

Stormen Knud väntas kulminera under fredagskvällen med en stor mängd nederbörd samt vindar som i vissa områden enligt prognoser kan nå orkanstyrka. Väderleken har under fredagen fått konsekvenser för många av de lokalfotbollsmatcher som skulle spelats ikväll

LÄS MER:Frölundas nödplan i stormen – en buss

Osman Yücel, domarkonsulent på Göteborgs Fotbollförbund, berättar för GP att han hittills har flyttat på ett femtontal matcher på begäran av domare och lag.

– Det är flera division 4 matcher, även juniormatcher, det bara väller in just nu. Sen finns det fler matcher som kan flyttas ikväll när domaren varit på plats och inspekterat.

IFK Göteborgs elit1-lag skulle ha mött Mjällby i U19-allsvenskan på Kamratgården klockan 17.00 men den matchen har istället flyttats till Prioritet Serneke Arena med avspark 19.00.

ANNONS

Några av de matcherna i lokalfotbollen som flyttats:

Warta – Kungsladugård.

Dalen/KFF – Finlandia Pallo.

Lunden – Stenkullen.

Göteborgs FF – Öckerö.

Nödinge – Fotö.

Västkurd - Hisingen FC.

Hermansby – Angered SK.

Kvällens seriefinal i division 5B mellan Sandarna och IF Väster ser ut att spelas som planerat. Västers tränare Daniel Natanaelsson meddelar att matchen kommer spelas under fredagskvällen då det varit omöjligt att hitta ett annat datum som fungerade för båda lagen.

LÄS MER:Mittfältsmotorn: "Har varit halvnervös hela veckan"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS