Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Jag har precis kommit dit ju"

Victor Nilsson Lindelöf värvades av Manchester United i somras, men har fått nöta bänk i Premier Leagues säsongsinledning. Nu berättar svensken om den tuffa starten. – Det tar tid att komma in i klubben. Det är världens största klubb, säger han.

Övergången från portugisiska Benfica till engelska Manchester United var både uppmärksammad och dyr. Svensken lär ha kostat omkring 400 miljoner kronor och blev därmed Uniteds dyraste försvarare genom tiderna.

Men den första tiden i nya klubben har varit tuff för 23-åringen. Hans svaga insatser under försäsongen genererade en hel del hård kritik och när Premier League nu har startat har tränaren José Mourinho hållit honom utanför startelvan.

"Jag är inte en sån som känner stress"

När svensken nu är på landslagssamling med den svenska landslaget inför de kommande två VM-kvalmatcherna mot Bulgarien och Vitryssland svarar han på kritiken.

– Jag är inte en sån som känner stress. Jag har ju precis kommit dit, det tar tid att komma in i klubben. Det är världens största klubb, säger han till Expressen.

Trivs med Mourinho

Trots utebliven speltid i de första tävlingsmatcherna för säsongen väljer han också att hylla tränaren José Mourinho.

– Han är väldigt rolig att jobba med. Han är en väldigt duktig tränare. Det är ett skönt gäng, hela laget. Jag har kommit in i laget väldigt bra.

Hyllar Zlatan

Nyligen blev det också klar att Zlatan Ibrahimovic skrivit på ett nytt kontrakt med United, och Nilsson Lindelöf blir därmed inte längre ensam svensk i klubben.

– Det är väldigt roligt för egen del att få spela med honom. Det är väldigt roligt för klubben för han är en klasspelare.  Han har inte varit i Manchester, han kör rehab med sitt team. Men det är en väldigt professionell människa. Han håller kroppen i form. Det syns. säger Nilsson Lindelöf.