"Jag har nog aldrig varit såhär besviken"

Ineffektiviteten gör sig ständigt påmind för Örgryte IS som förlorade hemma mot bottenlaget Frej Täby med 1-3. Trots att man hade överlägset flest chanser. – Jag har nog aldrig varit såhär besviken efter en match, säger tränare Marcus Lantz.

ANNONS
|

Att skapa målchanser är bara halva delen i ett framgångsrikt anfall, inget lag vet det bättre än Örgryte IS. Få i Superettan har nämligen så svårt att konvertera chanser till mål så som ”Sällskapet” som inte ens mäktat med att snitta ett mål per match under säsongen.

Hemma mot Frej Täby skulle man ännu en gång inse hur viktigt det är att ta tillvara på sina chanser. Örgryte IS hade radade upp chanser gång på gång, men enda tillfället som man kunde ta tillvara på sitt läge var när Emil Skogh hade helt öppet mål. Frej, å andra sidan, hade på sin höjd fyra lägen. På vilka man gjorde tre mål.

ANNONS

– Jag är oerhört besviken, jag har nog aldrig varit såhär besviken efter en match. Allt gick fel, vi tar ledningen och gör det ganska okej. Sen tappar vi allt, det är inte okej att det ser ut på det här sättet, säger en märkbart besviken tränare i Marcus Lantz.

"Vi har inget självförtroende"

Ineffektiviteten har, under hela säsongen, varit ett stort problem för Örgryte IS. Något som blev som allra tydligast när William Atashkadeh kom helt fri med målvakten, har ett ypperligt läge att kvittera, men spelar i stället bort bollen och därmed läget.

– Det är självförtroendet det handlar om och vi har inget självförtroende just nu. Fotboll är egentligen väldigt enkelt, man ska inte tänka så mycket utan bara köra. Vi tänker dock i varje situation, tar fel beslut och då låser det sig i många lägen, säger Johan Elmander.

Vad säger man inom laget efter en match som denna?

– Man behöver inte säga så mycket, det är ju en enorm besvikelse. Alla förstår och skäms i omklädningsrummet efter matchen.

Elmander i samtal med fansen

Några som, likt spelarna, var märkbart besvikna efter matchen var fansen. Frustrationen kring att Örgryte förlorat ännu en match där man haft övertag i lägen ledde till att Elmander, tillsammans med Hannes Sahlin och Jacob Ericsson gick fram till supportrarna för att prata.

ANNONS

– De är ju självklart besvikna som alltid efter en förlust, jag önskar att man kunde stå där med ett leende någon gång och prata efter tre poäng. De är frustrerade och undrar vad det är som pågår, med all rätt.

Vad svarar man då?

– Jadu... hade vi haft nyckeln så hade vi ju använt den. Men det är ju inte roligt att stå där, så vi får lova dem att vi åtminstone ger hundra procent. Vilket vi inte gjorde i kväll.

Hur viktig är dialogen?

– Det är en självklarhet. De betalar, stöttar oss i vått och torrt och följer oss vart vi än spelar.

I

ANNONS