Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

"Jag har jäkligt ont – jag ville ha en seger"

Det såg ut att bli en mardrömsstart för Bosko Orovic. Då räddade inhopparen Alibek Aliev Gais och Orovic på övertid. – Jag hade velat ha en seger, säger Orovic.

Han har tränat Gais i ett par dagar – på måndagen gjorde Bosko Orovic sin debut som tränare i Gais. På kryckor hoppade han in på planen och blev rejält hyllad av fansen – som bjöd på dagens högsta jubel.
Väl på plan började det med att Damir Mehic fick göra en enkel räddning och Luka Mijaljevic fick en halvchans. Bosko Orovic var engagerad så det räckte och blev över – hoppade upp och ner och skrek ut sin glädje och frustration.
– Jag tar ju ingen morfin för jag vill vara klar i huvudet ... men det kändes helt ärligt som att jag skulle dö ibland. Jag har jäkligt ont just nu, jag ville ju ha en seger, säger Orovic efter matchen.

Efter dryga 20 minuter, där Dusan Djuric varit närmast två gånger om att ge Gais ledningen, började fansen att gilla vad de såg på Gamla Ullevi – ett pånyttfött Gais.
Det skulle komma att bli ett riktigt glädjejubel för Gaisarna i den första halvleken. Med fem minuter kvar kapades James Sinclair och frisparken som följde gick via Daniel Janevski och fram till Andreas Peterson som kunde trycka in 1–0 för Gais.

Jublet som följde blev enormt – gladast av alla var Bosko Orovic som knöt nävarna och skrek ut sin glädje innan han lyfte sina armar i luften.
Öster kvitterade dryga tio minuter senare när Lars Fuhres crossboll hamnade perfekt hos Robin Östlind som var iskall och chippade in bollen.
Efter målet tappade Gais mer och mer medan gästerna tog över spelet. Efter en hörna studsade bollen rätt för Öster – särskilt för Dragan Kapcevic – som kunde styra in bollen bakom Damir Mehic.
– Vi ska punktera den här matchen i första, vi har tre solklara chanser ... sen höjer Öster sig. Vi går ner i tempo, bolltempo, tappar rörlighet. Med vårt intensiva försvarsspel blir vi tröttare och tröttare men med tid kommer vi att orka mer och mer. Sen var det rättvist med 2–2. Vi kunde avgjort i första och Öster kunde punkterat matchen i andra, säger Orovic.

Det såg ut att bli en blytung förlust för Gais och Bosko Orovic. Då skickade han upp allt och alla på övertid och då kunde Alibek Aliev rädda en pinne för Gais när han på övertid nickade in kvitteringen.
– Just nu har jag jäkligt ont, jag hade velat ha en seger, säger Orovic och fortsätter.
– Det är underbart att vara tillbaka på sidlinjen.

Men innan presskonferensen kunde börja fick Orovic sitta och pusta ut en stund. Gais-tränaren var rejält tagen och slutkörd efter matchen.
– Grabbar, inga kort nu, säger han med ett leende.

Orovic har tröttnat på sjukhusvistelsen och skrivit ut sig själv. Att han har benet i kraftigt gips gick knappt att se under matchen när han levde sig in och det rejält.
– Man glömmer av sig. Adrenalinet tar över, ett tag var adrenalinet så högt att jag inte trodde att jag hade något ben kvar, säger han.