Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

"Jag har inte så mycket att säga"

Enligt uppgifter till GP har Gais försökt ersätta Benjamin Westman med Utsiktens Bosko Orovic – som dock nobbat erbjudandet. Den nuvarande Gais-tränaren är fåordig kring uppgifterna. – Jag har inte så mycket att säga angående tränarfrågan just nu, hälsar Westman.

Under vintern var Bosko Orovic jagad av både Gais och Öis för ett jobb som sportchef. Då valde han att istället bli tränare för Utsikten då han inte ville ge upp tränardrömmen. I går kunde GP avslöja att han har fått ett kontraktserbjudande av Gais att ta över tränarsysslan redan i sommar istället för Benjamin Westman. Men enligt uppgifter till tidningen ska han ha nobbat Grönsvarts kontraktsförslag. 

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER: Pelle Olsson till Gais

– Inga kommentarer, jag trivs bra där jag är, säger Orovic till GP.

Bosko Orovics agent, Arash Bayat lägger även han locket på.

– Inga kommentarer, säger han.

Efter tio omgångar av Superettan ligger Gais tia i tabellen med endast tolv inspelade poäng och åtta poäng upp till kvalplatsen till allsvenskan. En missräkning för klubben som alltså har sett sig om efter andra alternativ än Benjamin Westman. Den nuvarande Gais-tränaren är fåordig kring uppgifterna om att klubben försöker ersätta honom. 

"Dessvärre har jag inte så mycket att säga angående tränarfrågan just nu. Just nu är det fullt fokus på måndagens match", hälsar Westman i ett sms. 

Gais klubbchef, Erik Bergkvist om tränarfrågan: 

– Det är klart att jag inte kan kommentera det. Personalfrågor och rekryteringar är ingenting vi kommenterar innan det är något konkret, om det skulle vara någon sanning bakom det. Det blir jättesvårt att säga något. 

Hur ser du på Gais inledning den här säsongen?

– Det är väl klart att alla i klubben, både vi som jobbar här och alla som följer Gais, är besvikna över säsongsstarten. Vi vill spela bättre, göra fler mål och ta fler poäng. Vi har inte riktigt nått upp till den nivå som vi vill ligga på. Vi är inte nöjda. 

Har ni förtroende för Benjamin Westman?

– Är man på plats som tränare i Gais är man per definition under förtroende av klubben och styrelsen, så är det. Jag är kvar och Benjamin är kvar, jag bedömer det som att båda har förtroende från föreningen. 

Bosko Orovic tränar just nu Utsikten i Division 1 Södra där klubben ligger fyra efter sju omgångar. En poäng ifrån kvalplatsen till Superettan och endast fyra poäng ifrån serieledande Landskrona.