"Jag har aldrig varit motiverad av pengar"

2, 13 miljarder kronor senare så är nu Neymar en PSG-spelare med en lön på runt 300 miljoner per år. Men pengar var ingen faktor i flytten menar brassen. – Jag blir väldigt ledsen när jag hör det, säger han.

ANNONS

Under pampiga former presenterades Neymar av Paris Saint-Germain, sida vid sida med klubbens presidentNasser Al-Khelaifi. Och föga förvånande handlade frågorna från media främst om pengar, vilket inte uppskattades av stjärnan.

– Jag har aldrig varit motiverad av pengar. De som säger det vet ingenting om privatliv.Det jag tänker på är min lycka, jag vill vara lycklig och jag vill att minfamilj ska vara lycklig. Jag följde mitt hjärta utan att tänka på pengar. Hade jag tänkt på det hade jag varit någon annanstans. Jag blir väldigt ledsen när jag hör det.

Neymar blir världens dyraste spelare med över en miljard kronors marginal ner till förra sommarens rekordaffär som tog Paul Pogba från Juventus till Manchester United.

ANNONS

– Att jag är världens dyraste spelare är ingen börda. Jag väger 69 kilo och jag har inte något som tynger mig, konstaterade Neymar med ett leende på läpparna.

LÄS OCKSÅ:Neymars miljardflytt delar fotbollsvärlden

Presidenten: Inte dyrt

Den rekordhöga prislappen och lönen till trots menar Nasser Al-Khelaifi att klubben gjort en bra affär.

– Vissa i media pratar om pengar. Neymar kom hit för att han var motiverad och för projektet vi har här, inte för pengar. Han hade kunnat få mer pengar någon annanstans. Det kan jag garantera.

– Ni får fråga er om två-tre år om det fortfarande kommer vara den dyraste övergången?När vi tittar på Neymar som en produkt så tycker jag inte att det är dyrt.Jag är säker på att vi kommer tjäna mer pengar än vad vi lagt ut. Hans värde kommer minst ha dubblats inom två år.

LÄS OCKSÅ:De är världens bäst betalda idrottsstjärnor

"Rätt tid att lämna"

Brassen utvecklade även sitt beslut att lämna Barcelona där han var med och tog hem två ligaguld och en Champions League-titel.

– Det var det svåraste och viktigaste beslutet jag någonsin har tagit. Jag lämnar väldigt många goda vänner. Men jag kände att det var rätt tid att lämna. Jag ville komma fram till vad jag vill göra med mitt liv.

ANNONS

– Jag ville ha större utmaningar. Jag följde mitt hjärta och det är därför jag sitter här. Jag vill hjälpa klubben att vinna titlar. Det är det som motiverar mig.

PSG inleder ligaspelet på lördag hemma mot Amiens. Om Neymar finns med på planen då återstår att se.

– Jag kan spela, så varför inte? Jag måste prata med tränaren och ledarna, men jag vill verkligen spela. Jag har inte pratat med någon om vilken position jag ska ha, jag spelar där tränaren vill att jag ska spela.

ANNONS