Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

"Jag får rysningar när jag tänker på det"

Han har suttit på bänken hela året – men med Pontus Dahlberg avstängd får Erik Dahlin chansen mellan stolparna mot Östersund. 28-åringens första allsvenska start på Gamla Ullevi sedan 2012. – Jag får lite rysningar när jag tänker på det, säger Erik Dahlin.

Pontus Dahlberg har varit given etta hela säsongen. Men mot Halmstads BK senast drog ynglingen på sig sin tredje varning för säsongen, vilket innebär att 18-åringen är avstängd när Östersunds FK kommer till Gamla Ullevi på söndagen. Det öppnar samtidigt upp för Erik Dahlin. Andremålvakten, som i veckan signerade ett nytt tvåårskontrakt med klubben, har inte fått göra en enda allsvensk match i år – men mot ÖFK får han chansen. 

– Det är alltid kul att spela. Det är ju det man tränar för, så det ska bli roligt, säger han till GP. 

Förra året blev det en allsvensk start, mot IFK Norrköping i sista omgången. Men den var på bortaplan. En allsvensk match på Gamla Ullevi har Erik Dahlin inte gjort sedan sin förra sejour i klubben, 2012. 

– Det är framför allt det som känns jävligt gött. Att få spela på hemmaplan, för sin klubb, inför fansen, det är det man vill. Det är det man kämpar för. Jag får lite rysningar nu när jag tänker på det, det är det som triggar en. 

Rätt trevlig vecka för dig, först ett nytt kontrakt i hamn och sedan nu får du chansen från start... 

– Verkligen. Det hade varit jävligt gött om det avslutades med tre poäng. 

Och trots den knapra speltiden fanns det aldrig något tvivel hos målvakten när det gällde att förlänga det utgående avtalet med Blåvitt. 

– Det känns bra. Både jag och klubben är överens, så det känns kanon. Det är ett kvitto på att man gör någonting bra. Det är alltid skönt att få det bekräftat. Det var ett enkelt beslut. Jag trivs jättebra med klubben och situationen som är för mig och min familj så är det här perfekt. 

Han fortsätter: 

– Pontus är etta och jag är tvåa. Så är det. Det är baksidan med att vara målvakt. Är man tvåa sitter du på bänken och du byter inte gärna målvakt bara för att. Pontus har gjort det skitbra i år, så det är inte så mycket att säga om, tycker jag. Och det är ju sådana här chanser som dyker upp, då får man bara se till att göra det bästa av det. 

Östersund har imponerat, inte minst i Europa, hur ser du på motståndet du får ställas mot nu i den första allsvenska match på länge?

– Det är klart att man är imponerad. Jag tycker Östersund har ett spel som passar ute i Europa. De har fått ihop sin grupp och tror på sin idé. Får du ett lag att göra så, då blir det nästan att du känner att du kan slå vem som helst. Jag tycker de är fruktansvärt bra. Så det ska bli ett jävligt spännande möte. 

Han fortsätter: 

– De spelar väldigt roligt. Jag har sett en del matcher och de gör det som sagt väldigt bra, men jag tycker ändå att vi har goda möjligheter att ta tre poäng.