Noah Alexandersson.
Noah Alexandersson. Bild: NICKLAS ELMRIN

"Jag får gåshud bara jag tänker på det"

Noah Alexandersson ser ut att få göra allsvensk debut mot Falkenberg. Tillsammans med vännen Rasmus Wikström.
– Det hade varit sjukt, säger han.

ANNONS

Det har blivit dags för leken "Tolka Poya Asbaghi".

Inför måndagens möte med Falkenberg säger IFK Göteborg-tränaren:

– Utan att avslöja hela elvan kan jag meddela att två spelare från akademin gör sina allsvenska startdebuter.

Hm ...

En av de två är Rasmus Wikström, det kan vi slå fast.

Poya Asbaghi bekräftade redan i lördags att mittbacken kommer få chansen nu när Kristopher Da Graca och André Calisir är avstängda.

Men den andra ...

Talar för Noah-debut

Det mest rimliga är att Poya Asbaghi pratar om Noah Alexandersson. 17-åringen har funnits med i den troliga startelvan under de senaste träningarna, då i nummer tio-rollen.

ANNONS

– Man försöker inte tänka så mycket på det utan bara gå ut och göra sitt bästa på varje träning. Sedan om man får chansen eller inte, det får visa sig. Men jag är absolut redo, säger han själv.

Hur hade det varit att vandra ut på Gamla Ullevi för allsvensk debut?

– Magiskt! Jag får gåshud bara jag tänker på det. Att gå ut till "Snart skiner Poseidon", det har man väntat på sedan man var liten.

"Har lärt mig mycket"

Noah Alexandersson skrev A-lagskontrakt med IFK Göteborg så sent som i mitten av juni. Allting har gått fort – och bra.

– Poya (Asbaghi) och Ferran (Sibila) har lärt mig mycket och gått igenom hur vi ska spela och olika roller i laget. Sedan har alla spelare hjälpt till mycket, säger han.

Att få göra allsvensk debut nu hade varit speciellt – särskilt om det sker tillsammans med Rasmus Wikström.

– Vi har följt varandra sedan vi var små. Vi har gått i samma skola och spelat i samma lag. Om man får spela tillsammans med honom uppe i A-laget ... det hade varit sjukt, säger Alexandersson.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: Patrik Karlsson Lagemyr finns på skadelistan sedan länge. Saknas gör också den avstängda trion André Calisir, Kristopher Da Graca och Nzuzi Toko. Med i truppen finns däremot Victor Wernersson (tillbaka efter avstängning), Lasse Vibe (tillbaka från skada) samt nyförvärven Hosam Aiesh och Tobias Sana.

Trolig startelva: Giannis Anestis – Sebastian Ohlsson, Rasmus Wikström, August Erlingmark, Victor Wernersson – Sebastian Eriksson, Noah Alexandersson, Alhassan Yusuf – Sargon Abraham, Robin Söder, Giorgi Kharaishvili.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS