"Jag bryr mig så himla mycket om klubben"

August Erlingmarks första match från start kunde inte slutat bättre när hans IFK Göteborg bortaslog Jönköping Södra med 2-0. – Extra kul att vi vinner direkt när jag får starta, säger han efter matchen.

ANNONS
|

IFK Göteborg stod för en stabil insats i Småland när man tog tre minst sagt viktiga poäng borta mot Jönköping södra. Mikkel Diskerud och Tobias Hysén blev stora matchhjältar med var sitt mål under 2-0-segern.

En av snackisarna inför matchen var den 19-årigenAugust Erlingmark, då det mesta pekade på att mittfältaren skulle få göra sin första Allsvenska start någonsin. Så blev det också, vilket ledde till en viss nervositet.

–Jag bryr mig så himla mycket om klubben, så det blir ju dubbel prestationsångest, säger han efter matchen.

Hur var känslan när du fick beskedet att du skulle starta?

–Inspirerande, det var väldigt kul att få chansen liksom. Jag njöt och det var väldigt roligt. Men det viktiga var ju poängen, så det var extra kul att vi vinner direkt när jag får starta.

ANNONS

Fick starta i ödesmatchen

Söndagsmatchen hade stämpeln "Ödesmatch" på sig. Inget utav lagen var på något sätt nöjda med vardera vårsäsong. Både Blåvitt och J-Södra låg, inför matchen, på fjorton poäng och en seger var viktig för att kunna ta rygg på tabellens övre halva.

Att få starta i en så viktig match innebar en viss tyngd på August Erlingmarks axlar.

–Det blir ju lite press. Vi hade ju ingen bra vårssäsong, det handlar ju bara om att v tar de här poängen.

Totalt blev det dryga65 minuter för Erlingmark, en timme och fem minuter som IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson var nöjd med.

– Jag tyckte det var ganska bra, han har ju fått smyga in lite. Han är klok och gör rätt saker, han lärde sig mycket när vi vari Litauen nu i tisdags. så jag var nöjd med han, säger Lennartsson.

Fick kliva av med kramp

Blåvitt-tränaren hade tänkt att Erlingmark skulle spela samtliga 90 minuter, men spelarens muskler villa annat.

– Jag blev ju svintrött och fick kramp i bägge vaderna, skrattar tonåringen och fortsätter:

– Jag har aldrig haft kramp förut, så det var också en ny erfarenhet.

ANNONS