Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Melvin Frithzell utanför Örgrytes träningsanläggning. Bild: Örgryte

"Jag bestämde mig snabbt: Öis eller inget alls"

Ett kort kontrakt. En mördande konkurrens.
Trots det tvekade Melvin Frithzell, 23, aldrig när Örgryte hörde av sig.
– Det är svårt att tacka nej till Öis som klubb, säger han.

Egentligen hade Melvin Frithzell ingen tanke på att byta klubb nu.

Visst, speltiden i IK Frej kanske inte hade varit den optimala, men han hade trots allt kontrakt med klubben i 18 månader till. Planen var att köra på.

Då kom Örgryte plötsligt in i bilden.

– Jag har haft kontakt med Thomas (Askebrand, tränare) tidigare. Det blev på tal och så bestämde jag mig ganska snabbt att det var Öis eller inget alls. Sedan löste vi det därifrån, säger Melvin Frithzell.

14:e-placerade IK Frej gick med på att bryta kontraktet. Frithzell är tacksam för det.

Sedan kritade han på för Örgryte. Avtalet sträcker sig säsongen ut med option på ytterligare ett år. Flytten blev officiell i torsdags.

Vad lockade med Örgryte?

– Den goda relationen med Thomas. Sedan är det svårt att tacka nej till Öis som klubb. Och får man en chans att gå från botten av tabellen till toppen så går det inte att tacka nej.

Kan debutera under söndagen

– Jag känner några som har spelat här innan och en, två som spelar här nu. Det är en fantastisk förening med mycket fans. Och en anrik förening. Det är en ära att få representera den här klubben.

Hur ser du på pressen att bara ha kontrakt säsongen ut?

– Det ser jag som en utmaning! Man tar det som Öis lägger fram, man skriver på! Haha!

– Jag har stark tro på mig själv och vill de ha den optionen så är det okej med mig. Då får jag bevisa att jag ska vara här längre – vilket är min tanke.

Frithzell kan komma att göra sin Öis-debut under söndagen. 23-åringen är spelklar och finns med i den matchtrupp som har rest mot Västerås. Detsamma gäller Mohamed Said, en annan av klubbens sommarförstärkningar.

Båda ser ut att inleda på bänken, enligt tränaren Thomas Askebrand.

– Jag är redo om jag får spela, konstaterar Frithzell.

Hur ser du på anfallskonkurrensen?

I Örgryte finns ju, förutom Mohamed Said, också Ailton Almeida, Gustav Ludwigson, Fredrik Johansson Zanjanchi, Freddie Brorsson och långtidsskadade Victor Sköld. Även Alexander Bernhardsson skulle kunna räknas in där.

– När du tränar med de spelarna blir det en vardag och då ligger du själv på den nivån. Sedan får du bevisa att du ska spela, det är ju inte svårare än så. Och man vill vara i situationen där man måste prestera på varje träning, vara sitt bästa jag, svarar Frithzell.

Fotboll: Örgryte

Läget i laget: Gör en del förändringar i matchtruppen. Wilmer Simonsson, Otto Peterson och Oskar Blank kliver ut. Mohamed Said, Melvin Frithzell, Stojan Lukic och Oliver Stanisic (avstängd senast) kommer in. Klubben saknar alltjämt långtidsskadade Karl-Johan Lindblad, Daniel Paulson, Arvid Sigurdsson och Victor Sköld. Vad gäller Filip Almström Tähti (knäproblem) så väntas han bli borta ett gäng veckor till.

Trolig startelva: Fredrik Andersson – Oliver Stanisic, David Engström, Anton Lans – Danny Ervik, Jakob Lindström, Simon Nilsson, Joel Qwiberg – Gustav Ludwigson, Ailton Almeida, Alexander Bernhardsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.