Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Jag är 35 år och vet vad jag kan"

Tobias Hysén gjorde IFK Göteborgs första mål 2017 – och satte två till av bara farten. – Alltid bra för en forward att göra mål. Jag är 35 år och vet vad jag kan, säger han.

Efter 0-1 mot Sarpsborg i lördags studsade IFK Göteborg tillbaka via 3-1 mot Sandefjord på onsdagskvällen. Trots tidigt underläge var det inget snack om saken.

– Det var några pinnhål bättre än förra matchen. Det fanns ju sekvenser som var bra, även om vi började lite trögt, säger IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson. 

– Sedan fanns det 25 bra minuter, när vi spelade hyfsat offensivt och defensivt. Vissa sekvenser spelade vi bra i andra halvlek. Totalt sett var det ett steg i rätt riktning, säger han. 
Mittfältaren Abdul Razak utgick i första halvlek på grund av en ljumskskada och riskerar att bli borta i 14 dagar. 

– Det var det sämsta med matchen. Det finns risk att han missar ganska mycket under lägret i Dubai, säger Jörgen Lennartsson.

Tobias Hysén gjorde två mål i första halvlek, ett i andra – alla efter löpningar i djupled och passningar från Emil Salomonsson, Scott Jamieson och Martin Smedberg-Dalence. 

– Jag skulle kanske ha gjort ett till med lite bättre koordination efter ett inspel från Smedberg. Men man skall kanske inte gapa efter för mycket, säger Tobias Hysén.  

– De stod lite högre än vad vi trodde. Vi har tränat lite på att slå in de här bollarna bakom deras backlinje. Det passade mig rätt bra, få tajma och gå i djupled.

Under fjolåret var Tobias Hysén mycket bänkad i Blåvitt, särskilt under hösten. Trots att han bara startade 15 matcher i allsvenskan gjorde han tio mål, flest av alla i laget.

– Får jag de här lägena krävs det 3-4 lägen för att göra ett eller två mål. I dag var det nästan hundraprocentig utdelning. Så klara chanser får du inte alltid. Det är bra att sätta dit dem, skönt att få det avklarat direkt. Det skall man inte hymla med, säger anfallaren.

Tobias Hysén konkurrerar om anfallsplatserna med Mikael Boman, Elias Omarsson och Kasim Prosper. Efter två matcher är det fördel Hysén om en av platserna.

– Vi blev tagna på sängen av hög press förra matchen, då sade vi att blir det likadant så får vi sätta in lite bollar bakom och få dem att backa lite. När vi gjorde det två, tre gånger blir det att de backar och då får vi ytor framför deras mittfält som vi vill ha, säger Hysén. 

Jörgen Lennartsson:

– Det var kul med ”Tobbe”. Bra löpningar, bra passningar fram, bra avslutningar. Det var en sak som gladde mig. Jag tyckte också att Bjärsmyr stod upp hela matchen. Han gjorde inte många fel. Stod där bak och dirigerade och driver på hela tiden.

I dag åker IFK Göteborg  på träningsläger till Förenade Arabemiraten. Med följer sex spelare från U-truppen: Edvin Dahlqvist, August Erlingmark, Tom Amos, Erik Gunnarsson, Måns Saebbö och Andreas Öhman.

– Dels för att det är en bra stimulans för dem att åka iväg med A-laget, dels för att det är bra för oss att lära känna de här spelarna lite djupare. Sedan är det viktigt att vi har folk så att vi kan jobb ordentligt med helhetsdelar spelmässigt, säger Jörgen Lennartsson.