Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Jacobsson tog fram hårtorken efter svaga starten

Totalt utspelade under matchens inledning – då tog Stefan Jacobsson fram hårtorken när regnet gav Gais ett välkommet avbrott.
Sedan lyfte Grönsvart.
– Det var lite hårblås. Jag var jäkligt besviken, frustrerad och förbannad, säger Jacobsson.

Gais var på vippen att ta ledningen men stolpen lurade Julius Johansson på ett tidigt ledningsmål. Sedan tog Västerås över fullständigt och hemmalaget gjorde både 1–0, och 2–0. Det kunde ha varit ännu större ledning för hemmalaget när regnavbrottet kom och gav Gais ett välbehövligt break.

– Det blev jobbigt för oss mentalt och vi tog oss inte ur det. Det kändes som att de kunde göra mål på allting i början. Så fort de slängde in bollen i straffområdet kunde det bli mål. Vi var rejält i brygga innan avbrottet kom, säger Stefan Jacobsson som menar att uppehållet kom minst sagt lägligt.

– Det var bra för oss. Så att vi kunde få snacka om vissa saker, exempelvis vad det är som gäller när man spelar fotbollsmatcher.

LÄS MER: Gais kom tillbaka starkt – efter regnkaoset

Där och då var tränaren allt annat än nöjd med det han hade fått se. Och han medger att det var höjt tonläge i omklädningsrummet.

– Det var lite hårblås. Jag var jäkligt besviken, frustrerad och förbannad. Det var bara ett jävla gnäll på varandra. Vill man inte vara med och spela så kan man ta bussen och åka hem i stället.

Han fortsätter:

– Det är klart att både spelare och tränare blir frustrerade, särskilt med tanke på inledningen så spred det sig en frustration tidigt i matchen, men då kan vi inte bara ge bort skiten, det var ju 60 minuter kvar att spela då.

Jacobsson: ”Då tog vi tillbaka lite heder”

Om han var besviken på insatsen fram till dess var han betydligt mer belåten med det han fick se från sitt lag under resterande del av matchen. Inte för att han tycker det var någon briljant fotbollsinsats – men för att spelarna visade inställning och hjärta.

– Efter avbrottet hade vi bättre energi, då gav killarna verkligen allt. Vi tog tillbaka lite heder då och så lyckades vi kriga in en reducering. Det var inget snyggt mål på något sätt, men det var väldigt viktigt för oss att få den energin. Det var helt avgörande för oss i andra halvlek.

Gais fick till slut med sig ett kryss.

Efter slutsignalen var det ett resultat Jacobsson var nöjd med, även om det faktiskt kunde ha blivit mer.

– Vi var på vippen att vända helt, men så här direkt efter känns det som att vi vann en poäng. Ofattbart starkt av killarna att komma tillbaka. Det studsade emot och stämde inte, ändå krigade vi oss till det här.

– Så vi får tacka regnet och jag får tacka spelarna för att de visade jävlar anamma och kämpade sig till en poäng.

Han summerar:

– Vi fick stopp på förlusttrenden, vi gjorde två mål framåt och fick en poäng med oss borta mot ett starkt Västerås. Vi får bygga därifrån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.