Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Glenn T Unger

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Jacob Ericsson klar för allsvenska Falkenberg

Som GP tidigare har rapporterat om lämnar vänsterbacken Jacob Ericsson Öis. Ny klubbadress blir allsvenska nykomlingen Falkenberg.
– Det är en familjär klubb och en miljö jag känner att jag kommer att trivas i, säger han i ett pressmeddelande.

Jacob Ericsson har tillhört Öis i två sejourer och varit en av lagets allra bästa spelare under de två senaste säsongerna i superettan. Efter Öis fjärdeplats i årets serie stod det relativt snart klar att 25-åringen inte hade för avsikt att förlänga sitt avtal med klubben.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det var inget lätt beslut och det har varit speciellt men jag vill testa något nytt. Jag har trivts väldigt bra i Öis och jag vill betona att det inte var lätt att ta det här beslutet, har han tidigare under hösten sagt.

LÄS MER: Har värvat mer än alla andra Göteborgsklubbar – tillsammans

Den 12 december kunde GP berätta att Ericsson var nära en flytt till allsvenska Falkenberg. Under tisdagen bekräftade klubben värmlänningen som sin fjärde värvning inför 2019.

– Jacob är en spelare vi följt då vi spelat matcher, både under hans tid i Gefle och nu senast i Örgryte. Det är en spelare som arbetar hårt längs vänsterkanten och som kan spela på lite olika positioner, säger sportchefen Håkan Nilsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Lämnade Öis – nära allsvensk klubb

Jacob Ericsson själv ser fram emot att åter, han var en period i Gefle, testa sig på allsvensk nivå.

– Jag vill kombinera mig fram på kanten och vara delaktig i offensiven. Det ska bli kul att lära känna alla och hjälpa klubben till en bra säsong, säger han.

LÄS MER: Så bygger Öis om inför 2019: "Trygghet är bra"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.