Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Glenn T Unger
Bild: Glenn T Unger

Jacob Ericsson klar för allsvenska Falkenberg

Som GP tidigare har rapporterat om lämnar vänsterbacken Jacob Ericsson Öis. Ny klubbadress blir allsvenska nykomlingen Falkenberg.
– Det är en familjär klubb och en miljö jag känner att jag kommer att trivas i, säger han i ett pressmeddelande.

Jacob Ericsson har tillhört Öis i två sejourer och varit en av lagets allra bästa spelare under de två senaste säsongerna i superettan. Efter Öis fjärdeplats i årets serie stod det relativt snart klar att 25-åringen inte hade för avsikt att förlänga sitt avtal med klubben.

– Det var inget lätt beslut och det har varit speciellt men jag vill testa något nytt. Jag har trivts väldigt bra i Öis och jag vill betona att det inte var lätt att ta det här beslutet, har han tidigare under hösten sagt.

LÄS MER: Har värvat mer än alla andra Göteborgsklubbar – tillsammans

Den 12 december kunde GP berätta att Ericsson var nära en flytt till allsvenska Falkenberg. Under tisdagen bekräftade klubben värmlänningen som sin fjärde värvning inför 2019.

– Jacob är en spelare vi följt då vi spelat matcher, både under hans tid i Gefle och nu senast i Örgryte. Det är en spelare som arbetar hårt längs vänsterkanten och som kan spela på lite olika positioner, säger sportchefen Håkan Nilsson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Lämnade Öis – nära allsvensk klubb

Jacob Ericsson själv ser fram emot att åter, han var en period i Gefle, testa sig på allsvensk nivå.

– Jag vill kombinera mig fram på kanten och vara delaktig i offensiven. Det ska bli kul att lära känna alla och hjälpa klubben till en bra säsong, säger han.

LÄS MER: Så bygger Öis om inför 2019: "Trygghet är bra"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.