Jack Rodwell kritisk till Netflix-serien: ”Utnyttjade mig”

Netflix-serien ”Sunderland ’til I die” blev en succé. Men fotbollsspelaren Jack Rodwell, 30, är kritisk till hur han framställdes i den.
– Jag kände bara att de utnyttjade mig, säger han till The Athletic.

ANNONS

Den inbitne fotbollssupportern har nog inte missat Netflix-serien ”Sunderland ’til I die”, den gjorde snabbt stor succé på plattformen när det släpptes 2018.

Men det är inte alla som är nöjda.

I den första säsongen följer teamet Sunderland under säsongen 2017/2018 när laget var tänkt att ta sig tillbaka till Premier League. Säsongen blir dock ett fiasko och slutar med att Sunderland åker ur engelska andra divisionen, Championship.

Medverkar gör den dåvarande Sunderlandspelaren Jack Rodwell. Han värvades till klubben för över 100 miljoner kronor från Manchester City. I dokumentären får tittaren följa hur klubben vill bli av med honom, eftersom han har en lön på nästan en miljon kronor i veckan.

ANNONS

”Utnyttjade mig”

Rodwell själv är inte nöjd med hur han framställdes.

– Det var en dålig tid för mig. Jag höll på att bli offrad bara för att jag var i byggnaden. Alla som var i klubben kan säga att jag inte var en dålig kille, säger Rodwell i en intervju med The Athletic.

I en scen när sportchefen Martin Bain inte lyckas bli av med honom, menar Rodwell att han framställs som girig och att han skulle bry sig mer om pengar än fotboll.

– Jag kände bara att de utnyttjade mig. Jag har inte pratat så mycket om det om jag ska vara ärlig, för det är inget jag gillar att slösa min energi på. Jag vet hur jag är som person och det gör även min familj och mina vänner. Det är det viktigaste, säger han till sajten.

Rodwell lämnade Sunderland 2018, numera spelar han i New Sydney Wanderers i Australien.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS