Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Jürgen Klopps hälsning till Adebayo Akinfenwa

Wycombe Wanderers blev klara för en historiska uppflyttning till Championshipp. Kultspelaren Adebayo ”The Beast” Akinfenwa sa i segerintervjun att han ville fira med Jörgen Klopp – och några timmar senare ringde Liverpool-tränaren upp den 38-årige anfallaren.

Wycombe Wanderers var enligt flera experter och spelsidor nedflyttningstippade inför årets upplaga av EFL League One, den tredje nivån i det engelska seriesystemet.

Istället har laget gått som tåget denna säsongen och blev i helgen klara för uppflyttning efter seger med 2-1 mot Oxford i uppflyttningsfinalen.

Lagets kanske mest välkände spelare?

Adebayo ”The Beast” Akinfenwa. 38 år gammal. 101 kilogram tung.

Anfallaren, som växt till en kultspelare de senaste åren till stor del tack vare sin närvaro på sociala medier, talade med Sky Sport efter matchen och var då väldigt specifik med vem som fick kontakta honom efter matchen.

”För fyra år sedan var jag tekniskt sett arbetslös. Den enda som kan ringa mig nu är Klopp – så att vi kan fira tillsammans.”

Några timmar senare kom såklart ett videosamtal från en viss blond tysk.

Via sitt eget Twitter-konto har Akinfenwa delat ett klipp där Liverpooltränaren Jörgen Klopp gratulerar honom till den framgångsrika säsongen och uppflyttningen.

”Jag är ganska säker på att du alltid varit tillräckligt bra för att åtminstone spela i Championship och nu är du äntligen där. Bra gjort, det var en fin seger.”

Historisk uppflyttning

Efter att ha blivit ratad av flera klubbar de senaste åren har Akinfenwa fått en nystart med Wycombe, där han gjort över 50 mål sedan han anslöt 2016.

Akinfenwa fortsatte segerintervjun i Sky Sport med att svara på vad uppflyttningen betyder för honom:

”Enligt mig så handlar livet och fotbollen om åsikter. Jag hoppas att min berättelse visar att den enda åsikt som betyder någonting är den åsikt du har om dig själv. Jag är så tacksam över att ha hittat en tränare och spelare som tror på mig.”

Uppflyttningen innebär att Wycombe Wanderers, som grundades 1887, spelar i Championship nästa säsong – en bedrift som aldrig hittills uppnåtts i klubbens 133-åriga historia.

Under tisdagens presskonferens kommenterade Klopp hälsningen.

– Han är inbjuden till paraden(Liverpools firande av Premier League-titeln, reds. anm.). Jag såg videon när han tränade i Liverpooltröja, jag tyckte att det var riktigt roligt. Han svarade på videon, det var trevligt, han var riktigt glad, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.