Jürgen Klopp hyllade Lucas – trots dundertabben

Liverpool övertygade och vann, 4–1, hemma mot Leicester. Men en megablunder av Lucas Leiva höll på att förstöra dagen för Jürgen Klopps lag.

|

Lördagens sena match i Premier League bjöd på flera snygga mål. Och säsongens (?) mest korkade passning av Liverpools Lucas Leiva.

Vid hemmaledning 2–0 i den första halvlekenserverade han Jamie Vardy som enkelt kunde reducera i den 38:e minuten. Detta efter att Liverpool dominerat stort.

Men trots det psykologiskt tunga målet kom Liverpool ut från pausvilan och fortsatte att imponera. Adam Lallana sköt 3–1 i den 56:e minuten – ett riktigt drömmål. Och Roberto Firmino fastställde slutresultatet – med sitt andra mål i matchen – med minuten kvar att spela till 90.

Lucas Leiva då? Jo, den rutinerade defensivspecialisten svarade för en stark insats, trots att han varit utanför startelvan de första tre omgångarna av Premier League. Och Klopp hyllade honom efter matchen – trots framspelningentill Vardys mål.