Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Jörgen Lennartsson tar över krisklubben

Jörgen Lennartsson, med ett förflutet i både BK Häcken och IFK Göteborg, är tillbaka i svensk fotboll.
På onsdagen presenterades han som ny tränare för nyligen nedflyttade Helsingborgs IF.
– Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige, säger Lennartsson.

Jörgen Lennartssons senaste tränaruppdrag var i norska Lilleström, som han dock fick lämna i december 2019. Innan dess tränade han IFK Göteborg under två och ett halvt år, och hann med att vinna svenska cupen, samt föra laget till en andraplats i allsvenskan som bäst.

Efter sin tid i Norge har Lennartsson startat en podd i väntan på nya uppdrag. Nu tar han plats på tränarbänken igen, och han gör det som huvudtränare för Helsingborg IF, som under Olof Mellbergs ledning den gångna säsongen inte lyckades säkra kontraktet i allsvenskan. Ett sportsligt misslyckande som fick hela styrelsen att ställa sina platser till förfogande.

Tillbaka efter 19 år

Lennartsson har tidigare varit engagerad i HIF som ungdomstränare och assisterande tränare, innan flyttlasset gick till Göteborg och BK Häcken.

– Det är självklart väldigt kul. Detta är ett av de finaste och mest ärofyllda tränaruppdragen man kan ha i Sverige. I och med att jag har en stark koppling och starka känslor för staden så känns det fantastiskt härligt att vara tillbaka efter 19 års utflykt, säger han till klubbens hemsida.

Jörgen Lennartsson har tidigare varit engagerad i HIF som ungdomstränare och assisterande tränare, innan flyttlasset gick till Göteborg och BK Häcken.

Till sin hjälp kommer han att ha forne HIF-spelaren Mattias Lindström, som blir assisterande tränare.

– Jörgen känner klubben väl och uppfyller våra kriterier för det vi sökte i en tränare. Med sin rutin och långa erfarenhet ser vi framemot att långsiktigt återta positionen som föreningen som fostrar och ger chansen till lokala talanger. Det ska bli väldigt roligt att arbeta med honom och leda klubben i den riktning vi alla önskar, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.