Jättetalangen med till Wales

IFK Göteborg har 5-0 med sig till returen mot Llandudno i Europa League-kvalet. Trots det åker man till Wales med en rutinerad trupp – och jättetalangen Alexander Leksell. – Det känns riktigt häftigt, säger Leksell till GP.

ANNONS
|

Blåvitt hade inga som helst problem att besegra Llandudno med 5-0 i första mötet i Europa League-kvalet. Trot det gynnsamma utgångsläget åker Blåvitt med en mycket stark trupp till Wales. Enda nykomlingen i truppen är jättetalangen Alexander Leksell.

Han har varit med i A-trupper tidigare men aldrig till någon tävlingsmatch.

– Det känns riktigt häftigt. Egentligen skulle jag haft vila med U19 nu men så fick jag vara med i A-laget ett par dagar här och sedan får jag åka med nu. Vi hade ett möte med hela laget efter träning där han räknade upp truppen och jag var med, det var lite överraskande men väldigt skoj, säger Leksell.

ANNONS

Hur tycker du det har känts under veckan när du tränat med A-laget?

– Det har känts bra. Första träningen så kände man att man behövde komma in i tempot för det är stor skillnad mellan A-lagstempo och U19-tempo. Men annars har det känts bra. Det är väldigt utvecklande att få vara med och träna. Det är duktiga spelare som man tränar med.

Alexander Leksell beskriver sig själv som en snabb och fysisk mittback som alltid ger allt för laget. Den personliga målsättningen inför resan tillWales är dock modest.

– Det hade varit som en dröm att få speltid men det är inget jag "kräver" utan det hade bara varit en bonus. Bara att få åka med och vara med i ett sånt här tävlingsspel är inspirerande och väldigt roligt.

Wales är inte den enda utlandsresa som Alexander Leksell är aktuell för i sommar. Han finns med i Håkan Ericsons bruttotrupp till OS i Rio.

– Jag blir påminde om det ganska ofta av polare och familj så man har det alltid i åtanke. Det är väldigt duktiga spelare med i bruttotruppen så det hade verkligen varit häftigt om man fick komma med.

– Den assisterande förbundskaptenen Andreas Pettersson ringde mig en vecka innan truppen presenterades och frågade om jag ville följamed och det var självklart bara Blåvitt fick med på det – och det var inga problem alls för dem.

ANNONS

Hur mycket kommer du ha OS i tanken sista veckan innan truppen presenteras?

– Det är självklart att man tänker på det för det är ju en once in a lifetime att åka till Rio. Det är klart att man tänker på det och verkligen vill åka med.

Blåvitts trupp till Wales:

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Billy Nordström Hjalmar Jonsson, Haitam Aleesami, Alexander Leksell, Emil Salomonsson, Sören Rieks, Tom Pettersson, Martin SmedbergDalence, Patrik Karlsson Lagemyr, Mads Albaek, Victor Sköld, Tobias Hysén, Gustav Engvall, Mikael Boman.

ANNONS