Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jättemissen – nobbade svenske succéspelaren

Victor Nilsson Lindelöf kostade Manchester United 350 miljoner kronor. För sex år sedan kunde han ha hamnat i Stoke för runt tre miljoner – men Premier League-klubben ville inte ha svensken.

Efter genombrottet i Benfica och det svenska landslaget har Victor Nilsson Lindelöf varit en uppvaktad spelare bland storklubbarna i Europa.

Förra veckan skrev han på för en av världens största klubbar, Premier League-giganten Manchester United, som betalade 350 miljoner kronor för 22-åringen.

Men han kunde ha hamnat i Premier League långt tidigare. Till och med innan Benfica-sejouren. 2011 erbjöds Stoke att köpa den då 16-årige talangen, som precis hade slagit sig in i Superettan-laget Västerås SK. Men Premier League-klubbens tränare Tony Pulis var inte intresserad. Det skriver engelska Daily Mirror, som har pratat med agenten Craig Honeyman.

Honeyman imponerades av Nilsson Lindelöfs prestationer i Västerås-tröjan och ordnade ett provspel med Stoke.
– Jag bad Tony Pulis att testa honom i några a-lagsträningar, men de trodde inte att han hade förmågan för det, säger Honeyman till tidningen.

Om Stoke hade velat köpa försvarstalangen tror agenten att övergångssumman hade kunnat landa på tre miljoner kronor.
– Jag vet inte exakt hur mycket pengar Stoke har lagt på försvarare sedan dess, men de skulle ha sparat en enorm summa om de såg hans potential.
– De måste vara rejält besvikna på sig själva som lät honom gå, säger Honeyman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.