Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Jättelöftet hyllas efter nya succén: "Speciell"

Häckens 18-åring Daleho Irandust har haft en vecka utöver det vanliga. Först startade han och spelade strålande i derbyt mot IFK Göteborg. Sedan skrev han på för 4,5 nya år med Häcken. Och mot Sirius gjorde han sitt första allsvenska mål redan efter 10 minuter. – Nu är jag verkligen med och konkurrerar om en plats, säger han.

Med flera nyckelspelare borta skruvade nog många gulsvarta på sig inför Häckens hemmamöte med Sirius. Skulle ersättarna klara av att hålla nivån? 

Skulle den egna talangen Daleho Irandust fortsätta spela på samma förtroendeingivande vis som han gjorde i den första halvleken mot IFK Göteborg i måndags?

Stort självförtroende

De behövde inte fundera länge. Redan efter tio minuter hade Irandust visat att hans vänsterfot för tillfället inte är så långt efter Alexander Farneruds. 

På Mohammed Abubakaris långboll vann han en närkamp mot betydligt längre Daniel Jarl, tog några steg in i planen och tittade upp. Inne i straffområdet stormade Alhassan Kamara och Nasiru Mohammed mot mål. Irandust såg dem men valde med en kropp pumpande av nyvunnet självförtroende att avsluta själv. 

"Försökt visa upp mig själv"

Vänsterskottet touchade stolpen innan det slet på nätmaskorna bakom Joshua Wicks i gästernas mål. Irandusts första allsvenska mål i hans tredje match från start var ett faktum. 

– Jag ropade på Momo som såg minlöpning. Deras mittback var först på bollen så då tänkte jag att går runt honom. Han tappar balansen och jag tar med mig bollen in i banan. Jag letar efter Crespo och Nas men deras backar täcker av passningen så det enda alternativet var att skjuta högt vid första stolpen. Den gick in. Turen var på min sida, säger talangen som spelade sin tredje raka allsvenska match från start. 

– Jag har försökt visa upp mig själv så mycket som möjligt. Nu kommer jag vara med och konkurrera. Innan var jag kanske med lite vid sidan om men nu är jag verkligen med. 

Veckan som varit lär bli svår att toppa, med kontraktsskrivning och första målet och poängen i allsvenskan. Daleho Irandust njuter. 

– Det går lá helt okej får man säga.

Det verkar Häckens kapten Erik Friberg hålla med om. 

– Han spelar fotboll på ett sätt som inte många 18-åringar gör. Det är hans spelförståelse. Där är han speciell, säger Friberg och fortsätter sin hyllning.

– Han har kommit in och gjort det lätt för mig och Momo på mitten. Han kommer bli bättre ju mer han får spela.