Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Jättekul för honom att få spela med mig"

Det blev en tydlig blåvit prägel när Sverige höll undan mot Italien – på det centrala mittfältet kunde man hitta två gamla IFK-mittfältare. – Så borde det vara oftare, det var jättekul, säger Gustav Svensson.

Efter att Sverige tagit ledningen med 1-0 låg stort fokus på att stå emot den italienska forceringen och hålla ledningen på Friends Arena. För att lösa just den uppgiften fick förre IFK-mittfältaren Gustav Svensson kliva in på nationalarenan i Solna.

– Jag fick direktiv att ligga rätt och försöka hålla i bollen när vi väl hade den, säger Gustav Svensson. 

I och med Svenssons inhopp avslutades matchen med två centrala IFK-mittfältare –Gustav Svensson och Jakob Johansson.

– Så borde det vara oftare, det var jättekul. Jag och Jakob känner ju varandra sedan tidigare, vi har ju spelat ihop under många år. Det är jättekul för mig att få spela med honom…och jättekul för honom att få spela med mig, skrattar Svensson.

Vad säger du om Johanssons mål då?

– Fantastiskt, ibland behöver man lite tur för att göra mål. Jobbar man stenhårt så förtjänar man tur, det var vad vi gjorde idag.

Har du sett honom göra så tidigare?

– Inte vad jag minns, han har ju en rätt bra bössa. Men han tänkte nog inte så mycket, det var mest att få den på mål och som tur var tog den på någon. Annars hade den nog inte gått in.

San Siro väntar: "Vi närmar oss"

Segern mot Italien firades dock inte med något större jubel. För nu handlar det om att ladda om inför måndagens returmöte – borta på San Siro.

– Det var inte så att vi firade det som en ”riktig” vinst, det var ju egentligen bara halvlek. Jag tror alla var visste att vi kunde vara stolta för vad vi gjort, men att det också är fullt fokus inför nästa match.

Hur ser du på returmötet?

– Det är 90 långa minuter mot ett väldigt bra motstånd som ska spelas, på bortaplan. Så det är en lång väg kvar, men vi har visat att vi kan slå Italien. Vi har väldigt bra självförtroende.

Vilka är favoriter?

– Det är klart att Italien fortfarande är favoriter, även om vi gjorde en bra match här. Men vi närmar oss.