Jättekollaps av Öis i Trelleborg

|

På hemmaplan har Örgryte imponerat under inledningen av superettan, då det på två matcher har blivit full pott. Men på bortaplan har det varit annorlunda. Mot Brommapojkarna i Stockholm åkte Sällskapet på en tung 0-3-förlust och när det på måndagskvällen var dags för ny match på resande fot, mot Trelleborg på Vångavallen, blev det ytterligare en dyster afton för rödblått.

Efter några hafsiga minuter i inledningen av matchen var det hemmalaget som kopplade greppet. Albin Nilsson drog iväg ett skott i den elfte minuten, som via en Öis-försvarare, letade sig i mål bakom Stojan Lukic. Dessvärre för Öis var det bara början på eländet.

I den 32:e minuten hamnade Danny Ervik i löpduell med Salif Camara Jönsson. Högerbacken drog i anfallarens tröja och när båda spelarna hade passerat straffområdeslinjen gick Camara Jönsson omkull. Domare Granit Maqedonici pekade på straffpunkten och valde dessutom att visa ut Ervik.

Kristian Haynes var säker från elvameterspunkten och i paus var det 2-0 till hemmalaget på resultattavlan. En ledning som mycket väl kunde ha varit betydligt större, men Stojan Lukic räddade Öis kvar i matchen med flera vassa räddningar.

Jätteras efter paus

Om det fanns många målmöjligheter för Trelleborg i den första halvleken var det ingenting mot det som utspelade sig efter paus. Öis, reducerat till tio man efter utvisningen på Ervik, såg stundtals paralyserat ut och avsluten mot Lukic mål fullkomligt haglade. Och i den 61:a minuten kunde gästerna inte stå emot längre. Salif Camara Jönsson höll sig framme på en hörna och nickade in 3-0. En fullträff som blev starten på en galen målshow av TFF-anfallaren.

Innan Camara Jönsson fick visa upp hela sitt register hade dock Örgryte flera chanser att ta sig in i matchen. William Atashkadeh sprintade sig fri och prickade stolpen, inbytte Alexis Yougouda Kada nickade i ribban och Johan Elmander brände helt öppet mål från nära håll. Men i stället för en reducering skulle det i stället sluta med en pinsam kollaps för Marcus Lantz manskap.

Och det var Salif Camara Jönsson som skulle få Öis att skämmas. I den 82:e minuten rakade han in 4-0. Två minuter senare nickade han in 5-0 och innan matchen var över hann 33-åringen också med att sätta dit 6-0. Då hade han dessutom fått ytterligare ett mål bortdömt för offside i den 86:e minuten.

Förlusten innebär att Öis på lagets två första bortamatcher i superettan i år har tagit noll poäng, släppt in nio bakåt och gjort noll mål framåt.