Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Målsprutan. Petter Fagerlund har gjort 30 av Järnbrotts 74 mål i division 7B.  Bild: Privat
Målsprutan. Petter Fagerlund har gjort 30 av Järnbrotts 74 mål i division 7B. Bild: Privat

Järnbrott siktar på 15:e raka segern

Järnbrott är det enda herrlaget i lokalfotbollen som inte tappat en enda poäng hittills under säsongen. De är två segrar ifrån att säkra uppflyttning – en belöning de tackat nej till de senaste säsongerna.
– Killarna tycker det är roligare att vinna i sjuan än att få stryk i sexan varje vecka, säger lagledaren Reine Tilly.

Han är 75 år gammal och har varit aktiv inom fotbollen på olika nivåer i över 50 år. Han var med när Järnbrott låg i division 4 och för honom "kittlar det inte det minsta" med tanken på att gå upp till division 6:

– Järnbrott är egentligen en division 5- division 6-klubb, det är först de senaste åren som vi spelat i sjuan. Och då har vi även tackat nej till att gå upp de senaste åren.

Så hur ska ni göra i år?

– I år har vi kommit överens i styrelsen och med spelarna att vi kommer tacka ja till spel i sexan nästa säsong.

För division 6 ser det verkligen ut att bli. Järnbrott har vunnit samtliga 14 matcher och i och med att det är två lag som går upp behöver de bara vinna två av sina resterande sex matcher för att säkra uppflyttning.

LÄS MER: Här är lokalfotbollens främsta målskyttar

I senaste omgången blev det "bara" en 1-0-seger borta mot Käringöns FC men då saknades också lagets, och hela seriens överlägsne målskytt Petter Fagerlund. 30-målsskytten var avstängd men är tillbaka till onsdagens möte med Rambergets SK på Bravida Arena.

– Det är klart att han har gett oss ett väldigt lyft, han har erfarenhet från spel på högre nivå och det märks även om han inte hade spelat på över tio år innan han kom hit. Sen är han jättego kompis med flera i laget sedan tidigare så han anpassade sig direkt.

Reine Tilly.. Bild: Järnbrotts IF
Reine Tilly.. Bild: Järnbrotts IF

Reine Tilly understryker dock att laget höll hög nivå redan innan den här säsongen. Faktum är att de gick obesegrade från förra höstsäsongen och sammanslaget med årets dominans har de 18 raka segrar i division 7 samt 23 raka utan förlust – den senaste kom mot Hjuviks AIK den 21 juni 2017.

Så Ramberget borde väl bli en ny trepoängare?

– Ju fler segrar desto närmare en förlust brukar jag säga, men jag tror att vi ska kunna klara Ramberget också, säger Reine Tilly.

GP sänder onsdagens match mellan Ramberget och Järnbrott med start 20.05, avspark är 20.15.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.