Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christian Järdler.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Christian Järdler. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Järdler nytt tränarnamn för Öis

Enligt initiala uppgifter till GP var det klart att Christian Järdler skulle bli ny huvudtränare i Öis – men nya uppgifter vittnar om att jakten fortfarande pågår.

Den här texten är uppdaterad. I en tidigare version, som byggde på initiala uppgifter som GP samlat in, uppgavs Christian Järdler vara klar som huvudtränare för Örgryte IS.

I september beslöt Öis att inte utnyttja optionen på dåvarande tränaren Thomas Askebrand. Han lämnade i höstas efter två år i klubben.

Listan över möjliga ersättare har varit lång. Bland annat ska, enligt GP:s uppgifter, Mikael Stahre har erbjudits jobbet, men tackat nej.

LÄS MER: Mikael Stahre har fått kontraktsförslag av Öis

Christian Järdler fanns tidigt med bland kandidaterna men blev inte högaktuell förrän i november. I måndags gjorde GP:s uppgifter gällande att valet hade fallit på den före detta Öster-tränaren och att han var klar som ny huvudtränare i rödblått.

Nya uppgifter till GP säger däremot att så inte är fallet. Processen med att hitta en tränare pågår fortsatt, även om jakten är inne i sin slutspurt.

När det gäller Järdler ska han dock inte vara helt avskriven. 37-åringen är även, enligt uppgifter till Kvällsposten, aktuell som ny tränare hos den allsvenska nykomlingen Mjällby.

Från Öis håll har det varit locket på angående Järdler och tränarjakten i stort.

– Vi kommunicerar ut det när det är klart, men vi kommenterar inga spekulationer, sade Igor Krulj till GP i måndags när han fick frågan om GP:s initiala uppgifter att Järdler var klar.

Under måndagskvällen gick Öis senare också ut med ett pressmeddelande på sin hemsida där man ville påpeka på att ingenting ännu var klart i tränarfrågan. En text där GP:s publicering angående Järdler kallades "spekulativ".

Efter det gick följande att läsa:

"Arbetet med att rekrytera en ny tränare pågår med full intensitet och vi hoppas kunna presentera den person som ska leda ÖIS Fotbolls representationslag för herrar 2020 inom kort. En process av detta slag kan ta tid och med respekt för alla inblandade kommer vi inte offentliggöra något kring en eventuell tillsättning förrän vi har en kandidat på plats".

Christian Järdler har de två senaste säsongerna tränat Öster i superettan och har ett tränarförflutet i även Ängelholm och IFK Värnamo.

I somras fick skåningen lämna uppdraget som tränare för Öster efter en räcka svaga resultat och ersattes av Denis Velic. Klubben kvalade sig till slut kvar i superettan i dubbelmöte med Landskrona.

Som spelare representerade Christian Järdler Ängeholm, Helsingborg, Genclerbirgli, Malmö FF och Halmstads BK.

GP har utan framgång sökt Christian Järdler för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.