Italienska talangen lämnar Pescara – för att studera på Harvard

Många unga fotbollsspelare drömmer om att få komma med i landslaget och plockas upp av framgångsrika akademier. För den 18-årige italienaren Alessandro Arlotti var det en verklighet – som han nu överger för att studera på Harvard.

ANNONS
|

Alessandro Arlotti, född 2002, fick delar av sin fotbollsfostran i AS Monaco och har gjort landskamper för Italiens U17- och U18-landslag.

I september återvände talangen till hemlandet och skrev på för Serie B-laget Pescara. Men knappt ett halvår senare lämnar han igen – och dessutom lämnar han livet som ungdomsproffs.

Arlotti har nämligen blivit antagen till Harvard University, ett av världens mest prestigefylla universitet, och måste därför flytta till USA.

På sin Instagram har han lagt upp en bild med universitets logotyp, samt formuleringen ”Go Crimson!”, vilket är namnet på Harvards skollag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS