Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Italienska storklubben på jakt efter "Samba-Sam"

Han har ryktats vara nära en flytt länge – nu uppges Serie A-klubben Fiorentina vara på jakt efter Heerenveens Sam Larsson, det skriver italiensk media. – Jag kan inte kommentera klubben, säger den tidigare Blåvitt-spelaren till Sportbladet.

Sam Larsson har sedan flytten från IFK Göteborg till Heerenveen sommaren 2014 imponerat stort i den holländska ligan. Och flera gånger har den kvicke yttermittfältaren ryktats vara på väg att lämna Heerenveen för större uppgifter – dock utan att någon flytt ännu har blivit av. 

Lagom till att sommarens transferfönster öppnar börjar det nu återigen cirkulera uppgifter om att "Samba-Sam" ska vara på väg att lämna Heerenveen. Enligt italienska Tuttomercatoweb är Fiorentina intresserade av att knyta till sig teknikern. 

24-åringen själv är förtegen om uppgifterna. 

– Jag kan inte kommentera klubben, säger han till Sportbladet

– Serie A är en fin liga och en bra utbildningsmöjlighet för mig. Det skulle vara en chans till ett bra steg i karriären.

Heerenveen öppna för att sälja

Larssons nuvarande klubb har tidigare satt en prislapp på mellan 70-80 miljoner kronor på sin guldklimp. Men när stjärnan nu endast har ett år kvar på kontraktet väntas den summan sjunka en aning. Den tidigare Blåvitt-spelaren säger själv att klubben har öppnat för att släppa honom under sommaren. 

– Klubben har lovat att de ska vara samarbetsvilliga och öppna när andra klubbar dyker upp med konkret intresse för mig, säger Larsson till Sportbladet.

Den senaste säsongen stod Larsson, som under hösten och våren också har fått speltid i Janne Anderssons landslag, för nio mål och tolv assist på 31 matcher i Eredivisie.