Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isländskt nyförvärv till Blåvitt

IFK Göteborg lånar isländska anfallaren Elías Már Ómarsson från norska Vålerengen säsongen ut, med köpoption. – En snabb och kreativ offensiv spelare, säger sportchef Mats Gren via IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg försöker lösa anfallskrisen med lån från norska Vålerengen: 21-årige islänningen Elías Már Ómarsson, en anfallare tillika ytter som gjorde landslagsdebut 2015. Lånet gäller säsongen ut, med köpoption, bekräftar IFK Göteborg via sin hemsida.

Landslagsmeriterad

Ómarsson, som startade karriären i Keflavik, har spelat i alla ungdomslandslag. Debuten i seniorlandslaget gjordes mot Kanada i början av 2015, och han har därefter lag till fyra landskamper till meriterna. Han värvades inför säsongen 2015 till Vålerengen, med vilka han har ett treårskontrakt.

– Elias kan spela både längst fram och på en kant. En hårt arbetande spelare som är skicklig i spelet en mot en, säger Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg.

"Mål att vinna titlar"

Ómarsson anländer till Göteborg under dagen och ska göra sin första träning under morgondagen.

– Något jag ser fram emot. Jag vet att jag kommer till en klubb som alltid har som mål att vinna titlar. Likaså att laget är kvar i Uefa Europa League och där gjort det väldigt bra så här långt. Har naturligtvis också koll på att det spelat ett antal islänningar i föreningen tidigare och att Hjalmar Jonsson gör det fortfarande, säger Elías Már Ómarsson, via IFK:s hemsida.

Ómarsson har spelat 28 matcher och gjort sex mål för Vålerengen sedan februari 2015.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.