Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Isländskt nyförvärv till Blåvitt

IFK Göteborg lånar isländska anfallaren Elías Már Ómarsson från norska Vålerengen säsongen ut, med köpoption. – En snabb och kreativ offensiv spelare, säger sportchef Mats Gren via IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg försöker lösa anfallskrisen med lån från norska Vålerengen: 21-årige islänningen Elías Már Ómarsson, en anfallare tillika ytter som gjorde landslagsdebut 2015. Lånet gäller säsongen ut, med köpoption, bekräftar IFK Göteborg via sin hemsida.

Landslagsmeriterad

Ómarsson, som startade karriären i Keflavik, har spelat i alla ungdomslandslag. Debuten i seniorlandslaget gjordes mot Kanada i början av 2015, och han har därefter lag till fyra landskamper till meriterna. Han värvades inför säsongen 2015 till Vålerengen, med vilka han har ett treårskontrakt.

– Elias kan spela både längst fram och på en kant. En hårt arbetande spelare som är skicklig i spelet en mot en, säger Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg.

"Mål att vinna titlar"

Ómarsson anländer till Göteborg under dagen och ska göra sin första träning under morgondagen.

– Något jag ser fram emot. Jag vet att jag kommer till en klubb som alltid har som mål att vinna titlar. Likaså att laget är kvar i Uefa Europa League och där gjort det väldigt bra så här långt. Har naturligtvis också koll på att det spelat ett antal islänningar i föreningen tidigare och att Hjalmar Jonsson gör det fortfarande, säger Elías Már Ómarsson, via IFK:s hemsida.

Ómarsson har spelat 28 matcher och gjort sex mål för Vålerengen sedan februari 2015.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.