Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Isländska stjärnorna missade middagen – då ryter Lagerbäck till: "Respektlöst"

Ett antal spelare kom 20 minuter sent till tisdagens middag på spelahotellet i Annecy. – Respektlöst mot laget, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

Det var på tisdagskvällen Islands spelare och ledare skulle ha en middag utomhus som några av spelarna i det rosade landslaget missade tiden.

Det fick Lars Lagerbäck, som kräver hundraprocentiga insatser av alla, att ryta till på onsdagens presskonferens i Annecy.

– Vi hade en middag i går kväll när de gjorde maten och de kom in 20 minuter sent. Det är respektlöst mot laget, sade Lagerbäck.

Tidigare under presskonferensen fick Lagerbäck en fråga om lagets metoder.

– Heimir och jag ändrade lite på lagmötet i går kväll för att bli lite av djävulens advokater. Vi har startat en process med att ta ner alla på jorden igen.

­– Vi har jobbat mycket med riktlinjer. Fördelen med att leda ett lag är att man själv sätter reglerna, både på och utanför planen, hur vi arbetar och lever.

– Häromkvällen var det lite slarvigt när det gällde standarden. Ett par av spelarna var sena till middagen. Det är ingen stor sak, vanligtvis bryr vi oss inte om det, om det inte är en väldig lång försening, vi är flexibla.

– Men det var en detalj vi tog upp på mötet. Tro inte att är ni färdiga bara för att ni har besegrat England.

– Vi håller fast vid våra standards. Vi är ett hundra procent professionella. Vi försöker bygga in det i allt vi gör. Det bästa sättet att utmana en spelare på är att ifrågasätt om han är 100 procent professionell.

För tio år sedan lämnade Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Christian Wilhelmsson spelarhotellet under en landslagssamling, efter tillåten tidpunkt. Det fick Lars Lagerbäck, då svensk förbundskapten, att skicka hem spelarna.

På vilket sätt stärkte det ditt ledarskap?

– Jag vet inte om det stärkte mitt ledarskap alls. Turligt nog har det bara hänt en gång att jag har behövt fatta ett sådant beslut. På något sätt har jag säkert lärt mig något.

Förhoppningsvis hamnar jag aldrig där igen.

– Det är ett skäl till att vi jobbar med riktlinjer. Om någon inte uppträder professionellt kan vi ge honom en chans, är det en regel måste det bli någon konsekvens.

– De skall alltid vara i tid. Vi använder inte det som regel. Vi hade en middag i går kväll när de gjorde maten och de kom in 20 minuter sent. Det är respektlöst mot laget.