Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Isländska presskåren: "Vi vinner på straffar"

Största matchen någonsin – då är den isländska mediekåren i princip enig. 1-1 vid full tid och seger på straffar. – Jag tror att det blir Hannes Halldorssons kväll, säger Hugrun Halldorsdottir på Siminn Sport.

GP passade, inför kvällens EM-kvartsfinal på Stade de France, på att lyssna till de som kan den isländska fotbollen bäst – de utsända reportrarna.

Märkligt nog och utan att de hade snackat ihop sig är bilden tämligen samstämmig.

Det här blir Islands kväll!

– Det här är helt klart det bästa lag vi mött hittills. Det skulle inte förvåna mig om Frankrike skulle besegra oss med ett eller två mål. Med det sagt är det svårt att inte ha tro på det isländska laget. Och spelarnas tro på sig själva, säger Hjortur Hjartarson på  Frettabladid.

– Realistiskt skulle vi ha förlorat alla matcher i turneringen. Tack vare stora insatser och hjärtan av spelarna förutser jag ändå 1-1. Och sedan slår vi dem på straffar, blir hans förutsägelse.

Gudmundur Hilmarsson på Morgunbladid har en liknande syn på matchen:

– Frankrike är lite mer favorit än Island, men efter en så stark insats i vår första turnering någonsin är jag optimistisk. Jag tror att resultatet blir 1-1 efter 90 minuter. 1-1 även efter förlängning och vi vinner på straffar. Jag tror att Hannes Halldorsson blir hjälte. Jag tror att han tar två straffar, säger Gudmundur Hilmarsson.

Kollegan på Morgunbladid, Vidir Siugurdsson. är av samma åsikt.

– Jag håller fast vid jag sagt hela tiden. Det blir 1-1 och Island vinner på straffar. Hjälte blir Halldorsson, som räddar den sista straffen, men jag vet inte från vem.

Johann Ingi Hafthorsson:

– Jag tror att det blir oavgjort, 1-1 och att det avgörs i förlängning, men jag vet inte av vem.

Tv-kanalen Siminn Sports Hugrun Halldorsdottir tänker noga efter innan hon svarar.

– Jag vill inte jinxa något. Men jag tror på mitt lag. Jag skulle säga att det är troligt att vi vinner med … 2-1.

Men du vill inte jinxa något?

– Nej, nej, nej. Ta i trä!

Vem blir hjälte?

– Allihop. Jag tycker att Hannes, målvakten, har spelat riktigt bra. Jag tror att det är hans kväll, jag gissa på honom.