Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Iskallt drömmål av jättetalangen

Han var uppsnackad inför säsongen – och han har levererat. Efter pigga inhopp slog Patrik Karlsson Lagemyr till och satte sitt första allsvenska mål i matchen mot Gefle. – Det känns riktigt bra, säger Karlsson Lagemyr.

Patrik Karlsson Lagemyr var redan innan han hade fått A-lagskontrakt en supporterfavorit i IFK Göteborg. Han klev officiellt in i A-truppen inför den här säsongen och har under den allsvenska starten imponerat i sina inhopp.

Mot Gefle ersatte han Martin Smedberg Dalence i den 83:e minuten. Efter fem minuter på plan slog han till med sitt första allsvenska mål.

"Paka" fick bollen av Gustav Engvall, han gick förbi sin försvarare och placerade hur kallt som helst in 6-2-målet bakom Emil Hedvall i Gefle-kassen.

– Vi fick bollen på egen planhalva. Den spelades ut till Engvall som drev med bollen och passade mig. Jag såg försvararen i ögonvrån så drog jag honom och kände att jag var förbi, la upp den och la in den, säger Karlsson Lagemyr.

– Det kändes riktigt skönt att sätta den.

Målet fastställde slutresultatet och gav Blåvitt en mycket viktig seger.

– Jag tror att det var jätteviktigt att få den här vinsten. Fotboll handlar om att ha självförtroende och att våga. Vi känner att vi inte haft det på samma sätt nu som vi hade förra året. Så det var en riktigt viktig vinst, säger Karlsson Lagemyr.