Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ishizakis klack fixade tre poäng

Stefan Ishizaki valde att klacka. Bollen gick stolpe in. Elfsborg avgjorde i slutminuterna igen. 2–1 mot Djurgården och nu är boråsarna bara en poäng efter serieledande Helsingborg.

Lasse Nilsson slog det låga inlägget i en kontrollerad kontring i 86:e minuten.

– Jag fick bollen precis där jag ville ha den för att skjuta med högern. Sen såg jag att backen låg på rätt sida. Då väntade jag till andra läget och klackade i stället, säger Stefan Ishizaki.

Avslutningen såg nästan ut som ett danssteg. Bollen gick precis förbi Pa Dembo Tourays stora handskar och stolpe in.

Som så många gånger förut i år fick Elfsborg utdelning sent i matchen.

– Vi har en otrolig tro på att vi orkar hela vägen och ska avgöra i slutet. Vi har totalt 13–0 eller 14–0 under slutkvartarna i allsvenskan i år. Det är alldeles för stora siffror för att det ska vara ett slumpmoment i det. Vi är otroligt bra tränade,, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Djurgården dominerade i början

Men Djurgården var också bra och började fenomenalt. Elfsborgs reservmålvakt Ante Covic hamnade i ett fyrverkeri av kanonskott, ribbträffar och frilägen.

Under 18 hisnande minuter samlade stockholmarna ihop 7–0 i avslutningar på mål eller i målställning. Efter Mattias Jonsons friläge, Sebastian Rajalaksos lobbnick i ribban och Daniel Sjölunds jätteträff i ribbans underkant for bollen till slut in i Elfsborgs mål.

Joona Toivio nickade in 1–0 på en korthörna där Sjölund slog ett exakt inlägg.

Elfsborg var stressat och gick vilse i Djurgårdens höga press.

Magnus Haglund kan inte påminna sig att någon motståndare någon gång har skapat så mycket på Borås Arena på så kort tid som Djurgården gjorde nu.

Gästerna kunde mycket väl ha skaffat sig en svårintaglig ledning. Men 34:e minuten blev jobbig för Djurgården.

David Elm knockad medvetslös

Mattias Jonson haltade ut från konstgräset med en blödning i låret efter en smäll. Bara några sekunder efter bytet (Johan Oremo kom in) nickade Daniel Mobaeck in 1–1 på Ishizakis hörna.

David Elm lämnade planen på bår efter att ha fått en våldsam törn i en höjdduell.

– De säger att jag var medvetslös i 20-25 sekunder. Jag blev väckt av att någon slog till mig lite lätt i ryggen, säger Elm.

Det är oklart om han kan spela på torsdag när Elfsborg möter norska Ålesund borta i kvalet till Europa League.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.