Iscos fullträff sänkte Atletico – Real till final

Atletico Madrid rivstartade och skakade Real Madrid med en tidig 2-0-ledning. Men ett reduceringsmål av Isco strax innan paus stängde dubbelmötet. Den regerande Champions League-mästaren är därmed klar för en ny final.

ANNONS
|

Med ett 0-3-resultat i bagaget från det första mötet i Champions League-semifinalen var det en minst sagt brant uppförsbacke för Atletico inför returen på Vicente Calderon. Men Rojiblancos visade tidigt att de hade gjort allt annat än gett upp.

Hemmalaget satte in en fullständigt ursinnig press och stressade den regerande Champions League-mästaren direkt från avspark. Och det dröjde inte länge innan Kaylor Navas i Reals mål tvingades kapitulera när Saúl i den tolfte minuten fick träff med pannan på Kokes hörna.

Några minuter senare var det dags igen. Raphael Varane gjorde ner Fernando Torres i straffområdet och domare Cüneyt Çakır tvekade inte utan pekade på elvameterspunkten. Antoine Griezmann fick en halvträff på den efterföljande straffen – men tillräckligt bra för att den skulle leta sig i nät och ge hemmalaget ledningen med 2-0. Med en dryg kvart spelat såg det därmed lovande ut för Atletico, som med ett enormt publikstöd i ryggen fortsatte att jaga ett tredje mål som skulle ta dubbelmötet till förlängning.

ANNONS

Isco tystade hemmapubliken

Men det kom aldrig.

I stället var det en individuell prestation av Karim Benzema nere vid Atleticos kortlinje, där fransmannen lurade tre hemmaförsvarare i samma sekvens, som bäddade för målet som skulle stänga derbyfajten. I efterspelet till situationen petade Isco påpassligt in 2-1 bakom Jan Oblak.Fullträffen innebar att hemmalaget behövde göra tre mål för att ta sig vidare.

I den andra halvleken hade Atletico ett par högklassiga möjligheter att på nytt närma sig, men Kaylor Navas räddade och det blev aldrig någon riktig nerv i semifinalen. Real spelade skickligt av matchen och fjolårsmästaren får nu chansen att försvara klubbens Champions League-titel i finalen den 3 juni, där italienskaJuventus väntar.

ANNONS