Isaksson: "Fokuserar bara på att vinna mot Belgien"

På onsdag kan Andreas Isakssons långa landslagskarriär vara över. Något som 34-åringen inte vill tänka på.… – Jag fokuserar bara på att vinna mot Belgien, säger han.

ANNONS
|

Han har varit ifrågasatt under många år men ingen målvakt har varit nära att peta Andreas Isaksson i landslaget. Matchen mot Belgien på onsdag kan bli hans sista i landslaget. Inför EM-turneringen berättade han (och Källström) att de slutar i landslaget efter mästerskapet. En förlust eller kryss mot Belgien och det är färdigspelat för Isaksson.

– Just nu har jag fokus på EM. Jag fokuserar bara på att vinna matchen mot Belgien nu. Sen får man ta det andra som det kommer. Men nu har både jag och laget bara fokus på matchen, säger han.

Du har inte tänkt på att sluta med klubblagsfotbollen också?

ANNONS

– Nej, nej.

Hur går ni vidare efter tunga poängtappet mot Italien?

– Det gäller att släppa den matchen. Matcherna kommer rätt tätt nu och det går inte att älta för länge. Det gäller att få upp känslan igen. Så fort som det går, ska man lägga det bakom sig. Jag tror att de flesta har lärt sig det, de flesta i landslaget har varit med ett tag.

Andreas Isakssons rutin är otroligt viktig för det svenska landslaget. Det är Isaksson som styr sin backlinje och veteranen har visat fin form under EM-slutspelet. Mot Belgiens alla världsspelare måste Isaksson spika igen.

– Vi visste att det skulle bli en tuff grupp. Vi möter tre bra lag och det är tajta matcher. Men vi har fortfarande chans att gå vidare om vi slår Belgien så det är inget dåligt läge vi har.

Vad säger du om kritiken ni fått? Noll skott på mål i två matcher?

– Det blir ju så, det finns ingen gråzon. Allt är himmel eller helvete och det är vi vana vid. Jag tror dock att man glömmer bort insatsen vi gjorde mot Italien. Folk pratar om Irland också, det var en tuff match där vi gjorde en bra andra halvlek. Vi fick med oss en pinne i en match vi kunde ha förlorat. Men vi kom tillbaka. Sen var första inte bra där. Men det finns inga riktiga nyanser.

ANNONS

– Sen är det klart att det inte är bra att vi har noll avslut på mål

ANNONS