Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 20-årige anfallaren stod för nio mål och en assist under säsongen.  Bild: Bildbyrån
Den 20-årige anfallaren stod för nio mål och en assist under säsongen. Bild: Bildbyrån

Isak efter ryktena: ”Det finns inga andra diskussioner”

Real Sociedad klara för Europa League efter sen kvittering. Lagets Alexander Isak har under säsongen hyllats och ryktats bort till toppklubbar.
– Det finns inga andra diskussioner. Vi har nått Europaspel och vi har en final att spela, säger han i en intervju med Fotbollskanalen.

Det blev en fin säsong i Real Sociedad för Alexander Isak. Anfallaren, som totalt under hela säsongen, har stått för nio mål och en assist.

– I helhet, den här säsongen, det är klart att det har varit både framgångar och motgångar för mig och laget. Jag vill alltid få ut mer av mig själv så det finns saker att jobba på. Men i det stora hela, vi har uppnått stora saker den här säsongen, säger han i en intervju med Fotbollskanalen efter matchen.

Intresse från både Barça och Milan

Den unge anfallarens prestationer under säsongen har gjort att det har ryktats om en eventuell ny klubbadress för 20-åringen. Både Barcelona och Milan ska ha visat sitt intresse. Men Isak är tydlig på frågan om han blir kvar i klubben:

– Ja, absolut. Det finns inga andra diskussioner. Vi har nått Europaspel och vi har en final att spela. Jag trivs väldigt bra här och just nu känner man inget annat än lättnad och glädje.

Klara för Europa League

Länge under matchen mot tabelltrean Atlético Madrid på söndagen såg det ut som att laget skulle hamna på en snöplig åttondeplats – och därmed missa Europaspel.

Men i den 87:e minuten kom en sen kvittering och Real Socidedad lyckades ta sig upp till en sjätteplats och kvalificerade sig för Europaspel till nästa säsong.

– Vi som satt på bänken var väldigt nervösa. Vi hade underläge och de andra matcherna gick sådär för vår del. Det hela låg på att vi behövde göra ett mål och sedan när vi gör det så blev man nästan ännu mer nervös. Men till slut så lyckas vi med vårt mål att nå Europaspel och vi är väldigt glada över det, säger Alexander Isak till Fotbollskanalen efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.