Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICKLAS ELMRIN
Bild: NICKLAS ELMRIN

Irandusts kanon räckte bara till oavgjort mot ÖFK

Daleho Irandust stod för matchens behållning mot Östersund, men krisande ÖFK lyckades krångla till sig en poäng på Bravida.
– Det var ett snyggt mål. Men tråkigt att det inte ger mer, säger 21-åringen efter 1–1 mot bottenlaget.

Östersund, som kämpar för överlevnad i årets allsvenska, var inte ofarliga i matchinledningen på Hisingen. Spjutspetsen Attah Kadiri och yttern Blair Turgott hade flera lägen för gästerna första halvtimmen – men den vassaste räddningen fick Peter Abrahamsson i Häcken-målet stå för när Rewan Amin testade ett hårt avslut mot högra stolproten.

Men samtliga gånger klarade sig hemmalaget – och när Östersund höll på att vinna första halvlek på stilpoäng gjorde Häcken det enda som räknas i slutändan: mål.

Med fem minuter till paus hittade nämligen Erik Friberg med en chip fram till Daleho Irandust i straffområdet. Irandust tog emot, vek in i banan, och drog upp ett mästerligt avslut i bortre krysset.

– Det var ett snyggt mål. Men tråkigt att det inte ger mer. Det var skönt att få ett mål nu i dag men sett till matchen hade jag hoppats på nån mer poäng, säger den offensive mittfältaren.

"I halvtid var vi besvikna"

Det var hans fjärde för säsongen – och det kom lägligt, menar tränare Andreas Alm

– Jag var glad att vi gjorde målet där, särskilt i den fasen i matchen. Fast i halvtid var vi besvikna även fast vi hade ledningen. Våra bästa prestation var egentligen efter paus, säger tränare Andreas Alm efter matchen.

Ja, direkt i andra halvlek nådde en boll fram till Paulinho, som från nära håll drog iväg ett avslut stenhårt i ribban, ner på mållinjen – och ut. Häckens främsta målskytt genom tiderna i eliten hade sina lägen att näta även den här dagen, men hade inte marginalerna på sin sida.

– Paulinhos ribbträff, som hade kunnat vara 2–0, var lite av ett avgörande läge i matchen. När vi lyckas sätta vår bästa målskytt i de lägena brukar vi vinna. Men inte i dag tyvärr, konstaterar Alm.

Låg på för ett segermål

I stället var det ÖFK som skulle chocka hemmalaget. I matchminut 57 slängdes Simon Kroon in på plan, i matchminut 58 snubblade han fram en boll till Jordan Attah Kadiri, som stänkte in en perfekt placerad kvittering från utkanten av straffområdet.

Därefter hade Paulinho nästa drömläge, men skickade bollen över ribban när han fick chansen mitt i boxen framför Ali Keita i ÖFK-målet.

Det var Östersund som behövde poängen – men det var Häcken som gick för det i matchens slutskede – och det med en rejäl chanskavalkad. Paulinho fick ytterligare ett läge, inhoppande Ali Youssef var nära att skruva in en boll i bortre, och detsamma gällde Gustav Berggren som snappade upp en Paulinho-retur.

Femte raka utan Häcken-seger

Några fler mål föll dock inte, och matchen slutade 1–1. För Östersunds del innebär det en viktig pinne i jakten på säkrat kontrakt. För Häcken innebär det femte raka matchen utan seger i allsvenskan – lagets längsta segerlösa svit sedan hösten 2016.

Tillfälligheter?

– Sett till dagens match, med de lägena vi har … då är väl det väldigt träffande. Vi är inne i en period där vår effektivitet är låg. De här lägena sätter vi normalt sett men det gjorde vi inte idag, konstaterar tränare Andreas Alm.

Målskytten Daleho Irandust fyller i:

– Om man inte vinner på fem matcher så säger det väl någonting. Men matcherna här på Bravida anser jag inte att det varit jämnt mot något lag ... Ingen har haft mer än tre skott på oss, inte AIK heller. Men så har det blivit som det blivit – de har gjort mål, men inte vi. Sedan om det är självförtroende eller bara marginaler, det vet jag inte ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.