Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Irandust: "Vi förtjänar fler poäng"

Succén verkar inte vilja ta slut för Daleho Irandust. Med sitt andra mål på lika många matcher avgjorde han mot Kalmar FF. – Det är det jag är bäst på, säger han.

Före säsongen var det inte många i den breda publiken som kände till namnet Daleho Irandust. På ett par veckor har det förändrats drastiskt. Sedan han fick chansen från start mot Örebro för fyra omgångar sedan har 18-åringen med ett förflutet i Balltorp gått från klarhet till klarhet.

Första poängen kom mot IFK Göteborg. Första målet mot Sirius. Och på lördagen sköt han som matchens enda målskytt Häcken upp på tredje plats i den allsvenska tabellen. 

– Det var först Nas som driver in i banan. Jag visar mig men mittbacken kommer emellan. hD Den går till Egzon som slår en fin passning. Jag skjuter och den styrs in på deras mittback, säger han.

Dessförinnan hade Irandust fått inleda på bänken och hoppat in i halvtidspausen.

– Jag tänkte att det bara var att köra på. Det är skönt att poängen kommer in, det är det jag är bäst på att göra. Det är bara kul, säger han.

Hade du kunnat förvänta dig den här säsongsstarten?

– Mina kompisar har skämtat om att jag ska göra tio mål men nej, jag trodde inte jag skulle göra tre poäng på tre matcher. Mina kompisar är glada för min skull, de ser till att jag inte flyger iväg. 

Med ett färskt 4,5 årskontrakt påskrivet lär Häckens sportchef Sonny Karlsson gnugga händerna åt talangens senaste insatser. Här har klubben en riktig guldklimp med vänsterfoten som främsta vapen. Där påminner han på många sätt om Häckens andra offensiva nav, Alexander Farnerud. 

– När vi spelar i samma lag på träningar så brukar han säga till mig hur jag ska röra mig. Vi spelar ganska likadant och han är bättre än mig så jag får lära mig av honom. Han har varit utomlands och vet vad som krävs, säger han. 

Mot Kalmar kom framspelningen från Egzon Binaku, en annan spelare som tagit stora kliv den här säsongen. Även om bussresan som väntade var lång för Irandust och övriga i Häcken var det knappast med sura miner de vände hem mot Västkusten.

– Det känns skönt att hänga med i tabelltoppen, säger Irandust.

Hur ser du på er säsongsstart?

– Jag tycker att vi förtjänar fler poäng än vad vi har. Mot Örebro hade vi kunnat ta tre poäng. Och mot Sirius borde vi tagit tre poäng. Det känns bra att vi inte har förlorat på fyra matcher, där vi egentligen skulle haft tolv poäng.