Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Irandust vågar inte tro på EM-plats

När truppen till U21-EM presenteras är Daleho Irandust en av spelarna som är med i förhandssnacket. Men Häckenspelaren själv tror att det blir svårt att knipa en plats. – Jag är glad bara att vara en spelare de haft i tankarna, säger han.

På tisdag presenterar förbundskapten Håkan Ericson sitt lag till sommarens U21-EM. En som finns med i snacket om att ta en plats i truppen är Häckens 18-åriga talang Daleho Irandust som fått sitt genombrott i Häcken under våren.  

– Det hade varit det största som har hänt mig just nu om jag kom med, säger Daleho Irandust som dock tror att chanserna är små.

Daleho Irandust har tidigare representerat Sverige i landslagssammanhang men tror inte att han kan räkna med att de meriterna tar honom till EM i sommar.

– Jag har varit med i U19 lite innan och det har gått bra. Men jag tror inte det är tillräckligt än för att platsa i en U21-trupp. Jag är mentalt förberedd på att jag inte kommer med. Det är jätteduktiga spelare som tas ut och jag är glad bara att vara en spelare de haft i tankarna.

Att komma med i U21-landslaget har inte heller varit hans fokus under våren.

– Det är inget jag tänkt så mycket på. Jag har fokuserat på Häcken och att göra så bra som möjligt där.

Och bra har han gjort det. 18-åringen kom till Häcken från Gais 2015 och gjorde debut i Allsvenskan i april i år. Han har fått stort förtroende när Alexander Farnerud varit skadad och har förvaltat det genom att hittills göra två mål för sitt lag.

– Häcken tror på mig och det känns jätteskönt. Då får man större självförtroende och blir bekväm och vågar göra sin grej, säger Daleho Irandust.

U21-EM spelas i Polen den 16-30 juni och Sverige inleder med match mot England.