Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Häckens Daleho Irandust.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Häckens Daleho Irandust. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Irandust i efterlängtad comeback – fick vinna direkt

Första allsvenska matchen sedan 24 oktober – och seger direkt.
Klart att Daleho Irandust gladdes över det.
– Skitkul att vara tillbaka, säger Häckenspelaren.

Det har varit ett struligt halvår för BK Häckens skicklige mittfältare Daleho Irandust. Höftproblem tvingade honom till operation och att tacka nej till det proffskontrakt med franska Toulouse som klart för signering.

Efter över ett halvår utanför fotbollsplanen var det på söndagskvällen äntligen dags för comeback för den tekniska och snabbfotade liraren.

– Det var verkligen skitkul. Jag har varit i full träning med laget i en och en halv vecka. Det är såklart lite småsaker jag behöver förbättra, det kommer tillbaka med tiden. Det viktigaste är att få en match i kroppen innan finalen. Det är otroligt skönt med vinst, säger han.

LÄS MER: Efter krisstarten: BK Häcken har vunnit en fotbollsmatch

Finalen han syftar på är matchen i Svenska cupen mot Hammarby på Tele2 arena på söndag. Kanske kan Häcken vinna sin tredje inteckning i den pokalen.

Daleho Irandust siktar på en plats i laget – och berättar om hur det senaste halvåret stärkt honom som fotbollsspelare.

– Jag har lärt mig en hel del och blivit starkare som människa. De flesta går igenom sådana här perioder. Den kom för mig nu. Jag får ta lärdom av det, säger han efter matchen mot Varberg.

– Vi gör en fantastisk första halvlek. Efter att de fick rött kort körde vi bara på och tryckte in tre mål på en gång. Matchen dör nästan direkt, säger Daleho Irandust.

Oklart var fotbollskarriären fortsätter sedan

Vinsten var Häckens allra första i årets allsvenska.

För ”Dalla” har det varit speciellt att följa från sidan.

– Det är alltid kul att kolla fotboll. Det är alltid tråkigt att se sitt lag inte vinna matcher. Det är inte så mycket man kan göra. Man kan pusha lite. Jag tycker att spelarna har gjort det bra, hållit huvudena högt och krigat vidare, säger han.

LÄS MER: Martin Olssons lugnande EM-besked – siktar på cupfinalen

Kontraktet med Häcken går ut efter säsongen. Var hans fotboll fortsätter sedan återstår att se.

– Det är inget jag tänker på nu. Nu är jag här. Vi har en final om en vecka. Det är det som är det viktigaste. Det är vad jag ser fram emot mest.

Andreas Alm gladdes över att ha Daleho Irandust tillbaka i laget.

– Det är bara att konstatera att det är en bit kvar. Men han har gott om tid på sig, det kommer han klara av. Det är tufft att komma tillbaka direkt. Vi får se på träningen nästa gång om det har gett honom en boost eller inte, säger Häckentränaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.