Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daleho Irandust hade uppvisning mot Örebro. Bild: MATHIAS BERGELD
Daleho Irandust hade uppvisning mot Örebro. Bild: MATHIAS BERGELD

Irandust glödhet i Häckens seger: "En boost för mig"

Den unge, offensive mittfältaren Daleho Irandust visade vägen till en säker seger för Häcken mot Örebro. Efter att ha öppnat målskyttet med ett vackert solomål kunde han sedan spela fram till 2–0 innan hans lag komfortabelt seglade in vinsten.
– Det här var en boost för mig, säger Daleho Irandust.

Det var en på förhand intressant match som spelades på Bravida Arena på söndagen i allsvenskans femtonde omgång. Häcken skulle försöka hänga på topplagen medan ett Örebro som haft det motigt, framförallt på hemmaplan, behövde skaffa sig en lucka till lagen kring strecket.

Efter en nervös inledning med en del bortslagna bollar i backlinjen och på mittfältet tog Häcken så småningom över matchen efter dryga tio minuters spel. Bland annat hade Daleho Irandust ett lågt skott som Oscar Jansson tvingades rädda, och Alexander Faltsetas fick på ett avslut som gick strax över ribban några minuter senare.

Men det var ett väl samlat Örebro-försvar hemmalaget mötte och svårt att ta sig in i straffområdet. Detta trots att Andreas Alm bänkat Paulinho till förmån för comebackande, löpstarke yttern Ahmed Yasin.

– Vi gör spelmässigt det vi kommit överens om men fick inte till det i början. Vi har förlorat matcher när det sett ut så tidigare under säsongen, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Spelövertaget framåt gjorde att det fanns ytor bakåt för hemmalaget. Efter knappa halvtimmen hade ÖSK-anfallaren Albin Granlund ett gyllene läge i straffområdet men tog i för kung och fosterland och avslutet flög högt över. Någon minut senare var Häckens målvakt Peter Abrahamsson ute och avstyrde en kontring och en boll som gick mot en djupledsspringande Jake Larsson.

Strax före paus hade gästernas Rodin Deprem halvlekens bästa möjlighet men nicken på hörna från nära håll gick i marken och studsade över ribban. Häcken dominerade spelmässigt men hade svårt att skapa chanser, trots att man möblerade om en del i anfallet under matchens gång. Det innebar mållöst i halvtid.

Direkt efter paus fick Ahmed Yasin en bra möjlighet i straffområdet men lyckades inte få bollen inom målramen. Strax därpå var Adam Andersson nära att skruva en hörna direkt i mål men det hela avstyrdes. Det fanns intentioner om ett mer tempofyllt anfallsspel från Häcken i början av andra halvlek.

– Vi får ett gratismomentum in i andra med högre tempo, säger Andreas Alm.

Efter tio minuter kom så det välförtjänta ledningsmålet. Daleho Irandust bjöd på ett magiskt solomål då han tog bollen rakt igenom Örebros försvar och avslutade säkert. Målet var hans andra i allsvenskan för i år.

Bara minuter senare var samme Irandust inblandad i 2–0-målet då han återigen tog sig in i straffområdet innan han spelade in till Alexander Jeremejeff som inte gjorde något misstag.

– Det kändes väldigt skönt. Det här var en boost för mig, säger Daleho Irandust.

Med ungefär tjugo minuter kom så brassen Paulinho in istället för Nasiru Mohamed. Bara minuter senare var det han som satte den definitiva spiken i kistan när han sköt 3-0 i nätmaskorna bakom Oscar Jansson. Även denna gång stod Irandust för passningen.

– Jag valde att starta med Paulinho på bänken precis av samma anledningar som jag ofta väljer att spela honom från start. Det bästa laget spelar, säger Andreas Alm.

– Det är en stor förmån att ha en skyttekung att slänga in från bänken.

Målet tog definitivt död på matchen och med fem minuter kvar kunde Irandust byta ut till publikens applåder för att ersättas av Viktor Lundberg. Efter fyra minuters tilläggstid blåste domare Patrik Eriksson slutsignalen vid ställningen 3–0 till BK Häcken som därmed tar häng på topplagen på nytt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.