IOK: OS måste hållas 2021 – annars ställs spelen in

OS i Tokyo skulle arrangerats i sommar men är uppskjutet till 2021 till följd av coronavirusets spridning. Nu säger IOK:s ordförande Thomas Bach det är sista chansen att hålla spelen – annars ställs de in.

ANNONS
|

I mars kom beskedet att sommarens olympiska spel i Tokyo inte kommer kunna hålla som planerat. Spelen sköts upp till 2021.

LÄS MER:Klart: OS i Tokyo skjuts upp

De lokala arrangörerna i Japan har har tidigare sagt att det inte är ett alternativ att skjuta upp spelen ytterligare om de inte går att genomföra 2021.

Nu säger Internationella olympiska kommitténs (IOK) ordförande Thomas Bach att han förstår att det inte kommer fungera med en ytterligare uppskjutning.

– Du kan inte för evigt ha 3 000–5 000 personer i en organisationskommitté. Man kan inte heller ändra idrottskalendern varje år för de stora mästerskapen. Och man kan verkligen inte låta idrottarna fortsätta leva i ovisshet. Du kan inte heller ha en så tät överlappning med framtida OS. Så jag har förståelse hur Japans regering och lokala arrangören tänker, säger han till BBC.

ANNONS

LÄS MER:Klart med OS – då flyttas andra mästerskap

Bach säger vidare att han räknar med att spelen blir av som planerat 2021.

– Vi måste planera för olika scenarier för vi har en uppgift att kunna hålla OS i juli nästa år.

Datumen för OS 2021 är satta till 23 juli till 8 augusti.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS