Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Intern irritation i Sverige: "Sånt som händer"

Sveriges U21-lag genrepade mot Danmark genom att förlora med 2-0. Efter första målet uppstod en situation där Muamer Tankovic och målvakten Tim Erlandsson hamnade i en hätsk diskussion. Men efteråt tonar Tankovic själv ner situationen. - Vi sätter press på varandra och det måste man kunna göra, säger han till Expressen.

Matchen mellan Sverige och Danmark inleddes med ett Sverige som hade ett litet övertag. Men det var en chansfattig första halvlek med lågt tempo. Förbundskapten Håkan Ericsson var stundtals frustrerade på spelet hans lag uppvisade och manade på dem att spela i ett högre tempo. 

I den andra halvleken växlade framförallt Danmark upp och efter en dryg kvart kunde Rasmus Nissen Kristensen göra 1-0 efter ett passivt svenskt försvar. Situationen fick Muamer Tankovic och Tim Erlandsson att inleda en hätsk diskussion. 

- Adam (Lundqvist) täckte första ytan och då tänkte jag att Tim skulle ta den andra ytan. Men det är sånt som händer i fotboll och tur att det hände i en träningsmatch, säger Tankovic efteråt till Expressen.

Inte heller Håkan Ericsson är särskilt orolig efter situationen utan menar att det är bra att kunna ge kritik.

- Ja, det är viktigt. Sedan vet jag inte vad det här handlade om men det får vi fånga upp. Sedan att det händer i stridens hetta hör till, säger förbundskaptenen.

Mötet var Sveriges enda inför EM-slutspelet i Polen som inleds nästa vecka då Sverige möter England.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.