Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

"Inte det här jag såg framför mig när jag skrev på"

Förra säsongen blev han skyttekung i superettan – i allsvenskan har Shkodran Maholli endast fått nöja sig med korta inhopp i BK Häcken. – Det var inte det här jag såg framför mig när jag skrev på, säger han.

I vintras landade BK Häcken en prestigevärvning när göteborgarna i kamp med flera andra klubbar lyckades knyta till sig superettans skyttekung, Shkodran Maholli, från Åtvidaberg. 

– Jag börjar med tio mål och sen får vi hoppas att det blir ännu fler, sa anfallaren, om vad han förväntade sig av allsvenskan, i januari efter att värvningen hade blivit officiell. 

Men succén i högsta serien har uteblivit för målsprutan - åtminstone än så länge. 24-åringen har inte fått starta en enda allsvensk match och har fått nöja sig med korta inhopp under seriens tio första omgångar. Och några mål har det ännu inte blivit.  

– Det brukar ta lite tid att hitta rätt, det är inte något konstigt. Första tiden här har väl varit sådär. Jag vill självklart spela mer, men "Crespo" har gjort det väldigt bra längst fram. Jag måste bara fortsätta kämpa, chanserna kommer komma. 

Kan du förstå att du har fått stå åt sidan eller tycker du att du har förtjänat fler chanser?
– Jag kunde ha fått lite mer matchning så jag kom in lite mer i allt, det tycker jag. Men Stahre försökte spela in ett lag så tidigt som möjligt, och det förstår jag också, kommer man som ny tränare vill man hitta sitt lag och allt sånt där. Men det var inte det här jag såg framför mig när jag skrev på, att jag inte skulle få spela. 

Även om Maholli inte är tillfreds med sin situation tänker han inte vika ner sig. Han är fast besluten om att kämpa vidare för att övertyga Mikael Stahre om att det är han som ska spela.

"Ska fan ta en startplats" 

– Nu är det två matcher kvar innan uppehållet som jag ska försöka få speltid i, sedan efter uppehållet ska jag fan ta en startplats. Det ska jag kämpa för. Det är inte kul att sitta på bänken alltså...

Att bli utlånad eller liknande är inget du funderar på inför sommaren?
– Nä, utlåning har jag inte ens tänkt på. Jag har skrivit på ett treårskontrakt. Jag kommer inte sitta tre år på bänken i Häcken, men det gäller att ha tålamod och ge allt på träningen. Fotbollen kan svänga snabbt, efter sommaren är det kanske jag som har tagit hand om startplatsen, man vet aldrig. 

I kväll väntar Östersund hemma på Bravida arena. Ett lag som Häcken förlorade mot i våras när lagen möttes i svenska cupens semifinal.

– Det är ett riktigt bra lag, men det är vi också. Det kommer säkerligen bli en rolig match att både spela och att titta på. 

Och även om Maholli är medveten om att möjligheten, för egen del, till att starta matchen inte är särskilt stor, så är han redo för spel.

– Varje match ser jag mig själv spela. Om jag inte får starta så hoppas jag åtminstone få hoppa in, det förbereder jag mig för. Men vi får se hur matchen utvecklar sig. Vi går för tre poäng så vi kan haka på toppen, det är en viktig match för oss.